Çorum'da Temel Atma ve Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Temel Atma ve Açılış Töreni

Alaca ilçesinde Koçhisar Barajı sulama projesinin temeli atıldı, Koçhisar 1. kısım içme suyu isale hattının da açılışı yapıldı.

27.07.2014 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Alaca ilçesinde Koçhisar Barajı sulama projesinin temeli atıldı, Koçhisar 1. kısım içme suyu isale hattının da açılışı yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Alaca'ya yapılacak tesislerin Çorum'da sulama alanında yapılan en büyük yatırım olduğunu belirterek, yatırımların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Koçhisar Barajı'nın yapımının 2012 yılında tamamlandığını dile getiren Akça, şunları kaydetti:

"Koçhisar sulaması ile 118 bin 350 dekar tarım arazisi sulamaya açılacaktır. Toplam maliyeti 152 milyon lira olan Koçhisar Barajı ve sulaması projesi tamamlandığında milli ekonomiye yıllık 34 milyon 120 bin lira katkı sağlayacaktır. Alaca İlçesinde 75 bin 670 dekar cazibeli, 42 bin 680 pompajlı olmak üzere 118 bin 350 dekar arazinin sulanması için 13 bin 560 metre ana boru ve 354 bin 793 metre şebeke hattı ve bunlara ait sanat yapıları yapılacaktır."

Koçhisar Barajından temin edilecek suyla Alaca'ya yılda 2 milyon 540 bin metreküp içme suyu sağlanacağını ifade eden Akça, yatırım bedelinin yaklaşık 3 milyon lira olduğunu söyledi.

Akça'nın konuşmasının ardından meydanda kurulan stant üzerinde Koçhisar Barajı sulama projesinin temeli atıldı, Koçhisar 1. kısım içme suyu isale hattının da açılışı yapıldı.

Törene Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Diniz, Kaymakam Ayhan Yazgan, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ile vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından yaklaşık 2 bin kişilik iftar yemeği verildi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum'da Temel Atma ve Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement