Çorum'da "Terörü Telin ve Milli Birlik Yürüyüşü" - Son Dakika
Güncel

Çorum'da "Terörü Telin ve Milli Birlik Yürüyüşü"

Çorum\'da "Terörü Telin ve Milli Birlik Yürüyüşü"

Çorum Valiliğinin koordinasyonunda AK Parti, CHP ve MHP il başkanlıklarınca "Terörü Telin ve Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

28.12.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Valiliğinin koordinasyonunda AK Parti, CHP ve MHP il başkanlıklarınca "Terörü Telin ve Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen binlerce vatandaş, çift yönlü trafiğe kapatılan Gazi Caddesi'nden Yunus Emre Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Yürüyüşte, 500 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı.

Türk bayrakları ve terörü lanetleyen dövizler taşıyan vatandaşlar, sloganlar atarak terör saldırılarını lanetledi. Yürüyüşe katılanlar, Atatürk Anıtı'nda şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Vali Necmeddin Kılıç, yaptığı konuşmada, "Bu topraklardan bizi çıkarmak, yok etmek, bizi köleleştirmek, Akdeniz'in karanlık sularına gömmek isteyen, bize tahammül edemeyen karanlık güçler, karanlık eller, karanlık odakların maşalarına Çorum meydanından sesleniyorum, bu millet köylüsü, kentlisi, yaşlısı, genciyle bir bütündür. Bu millet, Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i, Laz'ıyla bir bütündür. Bu millet tek yürek, tek bilektir." ifadelerini kullandı.

Terörden korkmadıklarını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Teröre emir veren lanet dudaklara buradan haykırıyoruz. Korkmuyoruz, işte meydanlardayız. On binlerce insan, Çorum'un bütün mahalleleri, bütün ilçeleri, bütün köyleri buradayız. Buradan haykırıyoruz. Korkmuyoruz, parçalanmayacağız, birbirimize küsmeyeceğiz. 'Bunları birbirine düşürelim, bunları yok edelim' diye sırça köşklerinizde ellerinizi ovuşturuyorsunuz. Birbirimize düşmüyoruz. Her saldırınızda daha fazla kenetleniyoruz, daha fazla birbirimize sarılıyoruz. Bu meydandan sesleniyorum. Biz beraberiz. Gezi'yi icat ettiniz, 15 Temmuz'u icat ettiniz, terörü icat ettiniz. Her seferinde Çorum meydanından kuvvetli bir ses verdik."

Daha sonra, 15 Temmuz'daki darbe girişimi, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları ile vatan savunmasında şehit olanlar için dua edildi.

Yürüyüşe, TBMM İdare amirleri Salim Uslu ve Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras ile sendika ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'da 'Terörü Telin ve Milli Birlik Yürüyüşü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement