Çorum'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Çorum'dan Kısa Kısa

Çorum\'dan Kısa Kısa

Kızılırmak üzerindeki en büyük barajlardan olan Obruk Barajı'nın kenarına kurulacak Oğuz Adası ile bölgenin ekonomik kalkınmasının sağlanması hedefleniyor.

17.05.2019 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılırmak üzerindeki en büyük barajlardan olan Obruk Barajı'nın kenarına kurulacak Oğuz Adası ile bölgenin ekonomik kalkınmasının sağlanması hedefleniyor.

Çorum'un Oğuzlar ilçesindeki Obruk Barajı'nın kenarına kurulacak Oğuz Adası, spor tesisleri, engelsiz kamp alanı ve kafeteryadan oluşuyor.

1 milyon 719 bin liraya mal olması beklenen Oğuz Adası Projesi'nin 758 bin lirası, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) Turizm ve Organize Sanayi Bölgelerine Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği ile karşılanacak.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Oğuzlar Kaymakam Vekili Muhammed Furkan Tuna ve Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, proje için yer teslimi protokolünü imzaladı.

Alkan, protokol töreninde yaptığı konuşmada, ekonomik yönden dezavantajlı durumdaki Obruk Barajı civarının, Oğuz Adası Projesi ile kalkınacağını söyledi.

Proje ile Obruk Barajı ve civarının sahip olduğu doğal zenginliklerin tespit edilerek turizme kazandırılmasını hedeflediğini dile getiren Alkan, "Çorum'un zengin biyolojik çeşitliliğinin ortaya çıkartılması, Obruk Barajı'nın su ürünleri açısından değerlendirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi, bölgenin gizli kalmış doğal güzelliklerin ve biyolojik çeşitliliğin ortaya çıkarılmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Bölgenin su sporları açısından da ayrı bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Alkan, "Burada su sporları ile ilimizde yapılmayan uygulamaları hayata geçirerek farklı alanlarda gelişim sağlamayı hedefliyoruz. Amacımız eğitsel faaliyetlerimizi ilgili alanlarda uygulamalı eğitimler yaparak bölgeyi ulusal ve uluslararası spor müsabakalarını yapılır hale getirmek." diye konuştu.

Afrika Büyük Elçi Eşleri Topluluğundan Çorum'a "inceleme" ziyareti

Afrika Büyük Elçi Eşleri Topluluğu (ASHOM) Başkanı Fatou Conteh, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ı makamında ziyaret etti.

Conteh, ziyarette yaptığı açıklamada, belediyenin kadınlarla ilgili yaptığı çalışmalardan etkilendiğini söyledi.

Kadınlara yönelik projeler konusunda karşılıklı iş birliği yapmak için Çorum'u ziyaret ettiklerini belirten Conteh, ülkeler arası iletişimi ve dayanışmayı artırmak amacıyla yaptıkları proje kapsamında Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerine 5 overlok, 5 dikiş makinesi hediye ettiklerini kaydetti.

Aşgın ise dünyaya barışın, sevginin ve hoşgörünün kadınlarla geleceğine inandığını belirterek, "Kadın emeğinin olduğu yerde, kadının elinin değdiği yerde güzel işler ortaya çıkıyor. Tabi bizim engelli eğitim merkezimizle ve kadın kültür merkezlerimizle ilgili katkılarınızı biliyorum. Bu nedenle de şehrimiz adına ve engelli kardeşlerimiz adına kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sizleri tekrar Çorum'da görmek isteriz." dedi.

Ziyaretin ardından Veli Paşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ve Sanat Sokağı'nı gezen ASHOM Başkanı Conteh ve heyeti, ardından Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin Bahabey Çamlığı'nda Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirdikleri etkinliklere katıldı.

Çorum'da okul çevreleri "sigarasız alan" ilan edilecek

Çorum'da Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yeşilay Derneğince hayata geçirilen "Yeşil Rozet" projesi ile okul çevreleri "sigarasız alan" ilan edilecek.

Öğretmen ve velilerin, öğrencilerin görüş alanında, okul çevresinde sigara içmesini engellemek amacıyla hayata geçirilen projenin protokolü, Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban ve Yeşilay Derneği Çorum Şube Başkanı Türker Ejder tarafından imzalandı.

Çoban, protokol töreninde yaptığı konuşmada, projenin okullarda gönüllülük esasına göre uygulanacağını söyledi.

Projeye katılacak okullara "Yeşil Rozet Beratı" verileceğini belirten Çoban, "Okullar idareleri, tüm personelinin mutabakatını sağladıktan sonra öğrencilerin gözlem sahasına giren okulun yakın çevresini sigara kullanılmayan alan ilan edecek. Okul yakınında ve çevresinde sigara kullanılmaması vatandaşların da kullanmaması için bilinçlendirme çalışmaları yapılacak." dedi.

Yeşilay Derneği Çorum Şube Başkanı Ejder ise projenin Türkiye'de ilk kez Çorum'da uygulanacağını bildirdi.

Proje sayesinde öğrencilerin okul çevresinde sigara içen kimseyi görmeyeceğinin altını çizen Ejder, uygulamanın yaygınlaşmasıyla sigarayla mücadelede önemli mesafe alınacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi
    14:23 Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Mahalle Muhtarları Derneği'nin başkanlığına Eyüp Gönültaş seçildi. Dernek binasında gerçekleştirilen seçimde, 60 mahalle muhtarı katılım gösterdi. Gönültaş, seçim sonrası birlik ve beraberlik mesajları vererek, Akçadağ'a hizmet etmeyi öncelikli hedefleri arasında belirtti.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı
    14:22 Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı

    Amasya'nın Suluova ilçesinde bulunan Şehitler Haftası dolayısıyla Şehitliği'nde temizlik yapan lise öğrencileri, şehit mezarlarını sulayarak dua etti. Etkinlikte öğrencilere milli ve manevi duygular aşılanırken, şehitlere vefa ve minnet duyguları ifade edildi.

  • Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nden 3 kedi ve 1 köpek daha sahiplendirildi
    14:20 Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nden 3 kedi ve 1 köpek daha sahiplendirildi

    Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, binlerce sokak hayvanını sahiplendirerek örnek olmaya devam ediyor. Merkezde bakımları yapılan 3 kedi ve 1 köpek daha sıcak yuvalara kavuşturuldu. Sahiplendirme konusunda bilgi almak isteyenler ise Doğal Yaşam Merkezi'ne ulaşabilirler.

  • Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu
    14:19 Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu

    Almanya'nın başkenti Berlin'de Rumen asıllı tarihçi, yazar ve müzisyen Dimitri Kantemir'in bestelediği eserlerden oluşan bir konser programı gerçekleştirildi. Konserde, 17. yüzyıl Moldova bölgesinin türkülerini ve halk müziğini içeren zengin bir repertuvar sunuldu. Konsere katılanlar arasında Alman tarih ve müzik severlerin yanı sıra Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı da yer aldı. Kantemir'in Osmanlı dönemindeki önemi ve bestelerinin notaya dökülmesi vurgulandı.


Advertisement