Çorum Eşini Yetiştirdiği Sınavı Park Yeri Ararken Kaçırdı - Son Dakika
Güncel

Çorum Eşini Yetiştirdiği Sınavı Park Yeri Ararken Kaçırdı

Eşini yetiştirdiği sınavı park yeri ararken kaçırdıÇorum'da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) gireceği okula beraberinde getirdiği valizle alınmayan öğrenci zor anlar yaşadı.

07.10.2018 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşini yetiştirdiği sınavı park yeri ararken kaçırdı

Çorum'da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) gireceği okula beraberinde getirdiği valizle alınmayan öğrenci zor anlar yaşadı. Öğrenci, sınava 3 dakika kala, valizini okul önünde kantin işletmecisine 3 lira karşılığında emanet etti, son anda sınava girebildi. 20 saniyeyle sınavı kaçırdığı için salona alınmayan bir kız de öğrenci gözyaşı döktü. Kentte eşi ile birlikte ayrı binalarda sınava girecek olan Murat Emecen ise, eşini yetiştirdiği sınava, aracına park yeri ararken yaşadığı zaman kaybı sonucu geç kaldığı sınava alınmadı

2018 KPSS Lise düzeyi için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı nedeniyle Çorum'da sınava girilecek okullarda güvenlik önlemleri alındı. Görevlilerce, okul girişlerinde sınava giren adaylar aranırken, su dışında bir cismin okul içerisine girmesine izin verilmedi. Sınavın başlamasına 15 dakika kala bazı adaylar, koşar adımlarla okulun yolunu tuttu. Saat 10.00'da da sınavın gerçekleştirildiği binaların kapısı da görevliler tarafından kapatıldı.

EŞİNİ YETİŞİRDİ, KENDİSİ GEÇ KALDI

Kentte eşini sınava yetiştiren Murat Emecen de geldiği Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde kapı kapatıldıktan yaklaşık 1 dakika sonra gelince sınava alınmadı. Eşini sınava yetiştiren ancak kendisi geç kalan Emecen, bir süre kapının önünde bekledi. Okul civarında park yeri bulamadığı için geciktiğini anlatan Emecen, daha sonra bina girişinden ayrıldı. İbrahim Karataş adlı aday başka bir aday da otomobilini park etmek için park yeri ararken, zaman kaybı yaşayıp, sınava yetişemedi.

NÜFUS CÜZDANINDA FOTOĞRAF OLMAYINCA SINAVA ALINMADI

Nüfus cüzdanında fotoğraf olmayan Baran Çelik isimli öğrenci, sınava alınmadı. Çelik Hata benim yapacak bir şey yok diyerek okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Sınavın başlamasına 20 saniye kala, bir başka kız öğrenci de geç kaldığı gerekçesiyle sınava alınmadı. Kız öğrenci gözyaşları döküp sınava giremediği okuldan ayrıldı.

VALİZLE SINAVA GİRMEK İSTEDİ

Yurt öğrencisi Muhammet Kabakçı da, sınava gireceği Anadolu Atatürk Lisesi'ne elinde valizle geldi. Polis ekipleri öğrencinin valizle sınav salonuna giremesine izin vermedi. Bunun üzerie valizini uzun süre bırakacak yer bulamyan Kabakçı, sınava 3 dakika süre kala valizini okulun önünde bulunan emanetçiye teslim edip sınava son anda girebildi. Sınav sonrası valizi teslim alan Kabakçı Sınav sonrası yurda gidecektim o yüzden valizimle geldim. İçeri almadılar emanete teslim etmek zurunda kaldım. Biraz zaman kaybı yaşadım ama yine de sınava girebildim. Umarım iyi bir sonuç elde ederim dedi.

OKUL ÖNÜNDE EMANETÇİ 'NEBAHAT TEYZE'

Çorum Anadolu Atatürk Lisesi'nin bahçesinde kantin işletmecisi Nebahat Kadak, sınav soluna gelen adayların içeriye alınmayan eşyalarını ücret karşlığında emanet aldı. Sınav günleri okul bahçesinde emanetçilik yaptığını belirten Kadak, uygulamadan sınavdaki adayların memnun olduğunu söyledi. Kadak, 'Emanet alınır' yazılı kağıdın da bulunduğu alanda adayların cep telefonu başta olmak üzere en sık, takı, saat, çanta gibi eşyaların kendisine emanet edildiğini kaydetti.

Çorum Eşini Yetiştirdiği Sınavı Park Yeri Ararken Kaçırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum Eşini Yetiştirdiği Sınavı Park Yeri Ararken Kaçırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement