Çorum haberi... Çorum ve ilçelerinde 19 yılda 70 derenin ıslahı tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Çorum haberi... Çorum ve ilçelerinde 19 yılda 70 derenin ıslahı tamamlandı

Çorum haberi... Çorum ve ilçelerinde 19 yılda 70 derenin ıslahı tamamlandı

Edinilen Çorum haberine göre Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Lütfi Akca, 2003 yılından bugüne kadar Çorum ve ilçelerinde tamamlanan 70 dere ıslahı ile Çorum şehir merkezi, 67 adet yerleşim yeri ve 660 dekar arazinin taşkınlardan korunduğunu bildirdi.

10.10.2022 11:19  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Lütfi Akca, 2003 yılından bugüne kadar Çorum ve ilçelerinde tamamlanan 70 dere ıslahı ile Çorum şehir merkezi, 67 adet yerleşim yeri ve 660 dekar arazinin taşkınlardan korunduğunu bildirdi.

Akca, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu çeşitli mühendislik yapıları vasıtasıyla halkın hizmetine sunduğunu belirtti.

Gelişim hızına bağlı nüfus artışı, küresel ısınmadan kaynaklı iklim değişikliği gibi etmenlerle büyük boyutlu can ve mal kayıplarına yol açan taşkınların giderek daha sık yaşandığına dikkati çeken Akca, "Bizler yaşanan bu can ve mal kayıplarını minimum seviyeye indirmek için yeni bir 'Taşkın Yönetim Planı' üzerinde çalışıyoruz. Artık yağmuru taştığı yerde değil, düştüğü yerde tutup, seli afet haline gelmeden yönetmek en büyük hedefimiz. Türkiye'de son 20 yılda toplam 10 bin 527 adet taşkın koruma tesisi ıslah ederek, 2 milyon hektar araziyi taşkınlardan koruduk." ifadelerini kullandı.

Aşırı yağış nedeniyle oluşan taşkınlara müdahale etmek için de makine alımları yapacaklarını aktaran Akca, "2022-2024 yılları arasında yapacağımız makine alımları ile 'Yeşil Karıncaların' sayısını 2 binden 2 bin 700'e çıkaracağız. Yeşil Karıncalarımız taşkın öncesi, taşkın esnası ve sonrasında yaptığı çalışmalarla taşkın riskini ve taşkın zararlarını azaltmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

DSİ'nin Çorum'da da dere ıslah çalışmaları yürüttüğünü hatırlatan Akca, şunları kaydetti:

"2003 yılından bugüne kadar Çorum ve ilçelerinde tamamlanan 70 dere ıslahı ile Çorum şehir merkezi, 67 adet yerleşim yeri ve 660 dekar arazi taşkınlardan korundu. Çorum ve ilçelerinde taşkın riskini azaltmak için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda inşaatı devam eden bir, ihalesi yapılan ve önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak olan 2, ihale hazırlıklarına başlanan 16 ve planlama aşamasında 52 dere ıslah çalışması bulunmaktadır. Diğer taraftan Kızılırmak Nehri Osmancık ilçe merkezinden geçen alanlarda temizlik çalışmaları aralıksız devam etmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum haberi... Çorum ve ilçelerinde 19 yılda 70 derenin ıslahı tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer geldi
    15:06 Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer geldi

    Muğla'nın Bodrum ilçesine Bahamalar bayraklı Star Legend isimli kruvaziyer gemisi, 180 yolcuyla geldi. Yolcular ilçe merkezini gezdi ve alışveriş yaptı.

  • Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı
    15:04 Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı

    Germencik Himmet Çondur Cumhuriyet Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, Belediye Başkanı Burak Zencirci'yi ziyaret etti. Başkan Zencirci, öğrencilerle ilgilenerek teşekkür etti.

  • Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı
    15:03 Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı

    Erzurum'un Horasan ilçesinde, jandarma timi tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan kerkenez ile ibibik kuşu tedavi edilmek üzere yetkililere teslim edildi. Kuşlar tedavinin ardından doğaya salınacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    15:02 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte söndürüldü. Yangın sonucunda can kaybı ve yaralanma olmazken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.


Advertisement