Çorum Orta Karadeniz'de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Çorum Orta Karadeniz'de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Çorum Orta Karadeniz\'de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Orta Karadeniz'de coşkulu 23 Nisan kutlaması ORTA Karadeniz Bölgesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlene törenlerle coşkuyla kutlandı.

23.04.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Karadeniz'de coşkulu 23 Nisan kutlaması

ORTA Karadeniz Bölgesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlene törenlerle coşkuyla kutlandı. Bazı bölgelerde soğuk ve yağışlı hava nedeniyle açık alanda yapılması planlanan programlar iptal edildi.

(SAMSUN)

Samsun'da 23 Nisan Ulusal Egelenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlandı. Program saygı duşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasının ardından yağmur nedeniyle Yaşar Doğu Spor Salonu'nda devam etti. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Törende dans ve halk oyunu gösterisi düzenlendi. Kutlama program askeri bandonunu veridği konserle sona erdi. 11 yaşındaki bedensel engelli Dilara, gösterileri tekerlekli sandalyesinden takip etti.

(ORDU)

Ordu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak koltuğunu bir süreliğine Merkez İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Zeynep Şevval Baş'a bıraktı. Daha sonra kutlamalar Durugöl Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda sürdü. Buradaki törene Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından 'Çocuk ve barış' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Programda öğrencilerin atık malzemelerden hazırladığı kostüm defilesi, halk oyunları gösterisi, modern dans gösterisi etkinliği ilgi gördü. Öte yandan kar ve yağmur yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda açık alanda yapılan kutlama programları ertelendi.

(AMASYA)

Amasya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Yavuz Selim Meydanı'nda gerçekleştirildi. Atatürk Anıta çelenk sunulup saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Meydandaki kutlama programına Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ufuk Uras, Amasya Belediye Başkanı Ak Partili Cafer Özdemir kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende öğrenciler adına konuşan Yeşilırmak Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Tuğçe Taşova, 'Atatürk biz çocukları ülkenin her şeyi olarak görüyordu. Konuşmalarının birinde çocuklara hitaben sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizi ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınızö dedi. Daha sonra Borsa İlköğretim Okulu Halk oyunu ekibi, Cumhuriyet Ortaokulu halk oyunları ekibi, Kumru Hatun Anaokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri gösterileri gerçekleştirdi. Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri gösterilerinin sonunda açtıkları Türk Bayrağını Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin'e hediye etti. Vali Çomaktekin ve anaokulu öğrencileri Türk Bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

(ÇORUM)

Çorum'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları daha sonra Atatürk Spor Salonu'nda devam etti. Törene Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çelik, Çorum Belediye Başkanı ak Partili Muzaffer Külcü, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program da Bahçelievler İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı. Kutlamalar ödül töreni, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından müzik dinletisi ile sona erdi.

(SİNOP)

Sinop'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları valilik önünde düzenlenen Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar İstiklal İlkokulu'nda düzenlenen programla devam etti. Buradaki törene Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende halk oyunları ekibi gösteri sundu. Jimnastik gösterisi büyük beğeni topladı. Şiirler okunup çeşitli dans gösterilerinin yapılmasının ardından program sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum Orta Karadeniz'de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement