Çorum Rüzgar Enerji Santrali Enerji Üretimine Başladı - Son Dakika
Sektörel

Çorum Rüzgar Enerji Santrali Enerji Üretimine Başladı

Çorum Belediyesi tarafından hayata geçirilen Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesi tamamlandı ve enerji üretimine başlandı.

30.05.2018 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediyesi tarafından hayata geçirilen Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesi tamamlandı ve enerji üretimine başlandı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Samsun'un Ladik İlçesine bağlı Budakdere köyünde bulunan RES tesislerini inceledi ve mühendislerden sistem hakkında bilgi aldı. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Döngel ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Elvan Zorlu ile RES tesislerine giden Başkan Gül, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Son yıllarda ülkelerin yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına giderek önem verdikleri ve bunun üzerinde yoğun çalışmalar yaptıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Gül, "Yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımına önem veren devletler enerji konusunda dışa bağımlılığı azalmayı başaran devletler haline geliyor.

Bu konuda çalışma yapmayan, proje üretmeyen devletler ise dışa bağımlı hale geliyorlar. Tabi enerji kaynaklarıyla ilgili durum, bu konuda yatırım yapmak ülkelerin coğrafi konumuyla da doğrudan alakalı. Bunun yanında devletlerin sahip oldukları bilgi, birikim ve teknolojik gelişim de enerji üretimiyle alakalı bir konu. Türkiye de son yıllarda yenilebilir enerji çalışmaları yapılıyor. Bu konuda hedefler ortaya konuluyor. Bilgi ve birimini artırıyor. Türkiye de önümüzdeki dönemler için yenilenebilir enerji politika ve stratejileri belirleyen ülkeler arasında. Türkiye'de yenilenebilir enerji üretim ve tüketimini teşvik ediliyor. Bu alanda yatırım yapacak olanlara destekler veriliyor" dedi.

Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynakları (hidroelektrik de dahil) ile elektrik üretiminin payını en az yüzde 30 seviyelerinde tutmayı hedeflediğini kaydeden Gül, "Özellikle tarım sektörü için biyoyakıt enerjisi kullanımının artırılmasına dair hedeflerimiz var. En önemlisi de mevcut yenilenebilir enerji kaynakları ile yapılan üretim miktarlarını artırmak istiyoruz. Çünkü artan nüfusa, gelişen Türkiye'ye gerekli enerjiyi sağlayabilmenin en ekonomik ve kalıcı çözümü yenilenebilir enerji kaynaklarıdır" şeklinde kaydetti.

Çorum Belediyesi olarak hem çevreye ve doğaya duyarlı bir belediyecilik anlayışı ile hem de sürekli artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla büyük yatırıma imza attıklarını vurgulayan Başkan Gül, şehrin gelişimine yönelik önemli yatırımlar yapan bir belediye olarak, tükettikleri enerjiyi karşılamak amacıyla Rüzgar Enerji Santrali kurduklarını söyledi.

Rüzgar Enerjisi Santralinin 6 milyon 592 bin Euroya mal olduğunu belirten Başkan Gül, "Kurulumunu tamamladığımız ve enerji üretimine başladığımız rüzgar türbinleri 7 – 8 yıl gibi bir sürede kendilerini amorti ederek ortalama 20-25 yıl enerji üretimi yapacak. Tesisin Çorum Beledimize ve çevreye büyük katkılar sağlayacağını öngörüyoruz. Şehrimize hayırlı olsun" dedi. Başkan Gül, RES projesinin hayata geçirilmesi konusunda belediye teknik personelinin büyük bir özveri ile çalıştığını da dile getirerek teşekkür etti.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Çorum Rüzgar Enerji Santrali Enerji Üretimine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement