Çorum Tso İşadamları ile Kentteki Milletvekili Adaylarını Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Çorum Tso İşadamları ile Kentteki Milletvekili Adaylarını Buluşturdu

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 12 Hazirandaki genel seçim öncesi kentteki işadamları ile partilerin milletvekili adaylarını meclis toplantısında bir araya getirdi.

17.05.2011 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 12 Hazirandaki genel seçim öncesi kentteki işadamları ile partilerin milletvekili adaylarını meclis toplantısında bir araya getirdi.

ÇTSO Nisan ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Erol Karataş başkanlığında ÇTSO Konferans Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 12 Haziran genel seçimlerine bir aydan kısa bir süre kaldığını, ülkenin geleceği için büyük önem taşıyan bu seçimlerin sağduyulu ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilmesini temenni ettiklerini söyledi.

ÇTSO olarak kentin sorunlarını zaman zaman meclis gündemine taşıdıklarını anlatan Başaranhıncal, Nisan ayı meclis toplantısına 4 yıl boyunca Çorum ve Türkiye için önemli bir misyon yüklenecek olan milletvekili adaylarını davet ettiklerini bildirdi.

Başaranhıncal, adayların seçilmeleri halinde yapacakları projeleri iş adamlarıyla paylaşacaklarını ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

ÇTSO Konferans Salonu'ndaki toplantıya ilk olarak AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Murat Yıldırım ile milletvekili adayları Salim Uslu katılarak sanayici ve iş adamlarıyla görüştü.

Toplantıda konuşan milletvekili adayı Salim Uslu, AK Parti iktidarının Türkiye'de istikrarı sağladığını bunun sonucunda da yabancı yatırımcının Türkiye'yi seçtiğini belirtti.

Yatırımcının siyasi istikrarsızlığı sevmediğini ifade eden Uslu, riskleri en aza indirebilmek için çalıştıklarını, istikrarın bazen bozulduğunun bunun bedelini de en çok iş adamlarının ödediğini bildirdi.

AK Partili siyasetçilerin ardından ÇTSO Meclisinde, CHP milletvekili adayları Tufan Köse, Sait Börekçi, Cengiz Atlas, Muharrem Bozdoğan katılarak, iktidara gelmeleri halinde izleyecekleri ekonomi politikasını sanayicilerle paylaştılar.

Milletvekili adayı Köse, Çorum'u yakından bilen biri olarak sanayicilerin de desteğini alarak Çorum'un sorunlarını TBMM gündemine taşımak istediğini belirtti.

Çorum'a ve Türkiye'ye hizmet etmek için hem hevesli hem de heyecanlı olduklarını ifade eden Köse, "İktidar partisinin vekillerine baktığımızda bizim kadar hevesli değiller. Artık Türkiye'nin sosyal demokrat bir iktidara ihtiyacı var" diye konuştu.

CHP milletvekili adayı işadamı Börekçi ise, Çorum'un iktidar partisi döneminde mahsun bırakıldığını öne sürerek "Toprak sanayisi malını satamaz haline geldi. Çorum halkına demiryolu gelecek diyorlar ancak öğrendim ki demiryolu proje aşamasında bile değilmiş. İnşallah projelendirilmiştir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnafla bir araya geldiklerini anlatan Börekçi, CHP'nin iktidar olması halinde gelir dağılımında öncelikle çiftçi ve esnafın yüzünü güldüreceklerini belirtti.

"CHP 60 yıldır hiç olmadığı kadar iktidara hazır" diyen Börekçi, CHP olarak sorunları da çözümlerini de bildiklerini, iktidara yürümek istediklerini ve çorum'un sanayicilerinden destek beklediklerini bildirdi.

CHP milletvekili adaylarının ardından ÇTSO Meclisi'nde MHP milletvekili adayları adına Mustafa Hidayet Vahapoğlu söz aldı.

Vahapoğlu, toplumun sıkıntılarını en iyi iş adamlarının bildiğini vurgulayarak, "İşsizliğin ne durumda olduğunu da, cari açığında nereye geldiğini de en iyi siz bilirsiniz. Şu an ki iktidardan en çok muzdarip olanlar dar gelirliler ve iş adamlarıdır" dedi.

Çorum'un devletten alacağının çok olduğunu ifade eden Vahapoğlu, Çorum'un en önemli sorununun işsizlikten kaynaklanan göç olduğunu, bunun en belirgin göstergesinin de milletvekili sayılarının her seçim döneminde azalması olduğunu bildirdi.

İktidara gelmeleri halinde ekonomide uygulayacakları politikayı işadamları ile paylaşan Vahapoğlu, "Çorum mutlaka savunma sanayisinden pay almalıdır. Yaptığım araştırmalara göre Çorum sanayisinin altyapısı buna uygundur. Özellikle sizleri rahatlatacak olan demiryolu bir an önce yapılacaktır. Karayollarında, havayolunda yapacağımız projelerle iş adamımımız önünü açacağız" şeklinde konuştu.

Son alarak ÇTSO Meclisi'nde söz alan Saadet Partisi milletvekili adayı Arif Ersoy'da, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek iktidara gelmeleri halinde uygulayacakları adil ekonomi politikasını iş adamlarıyla paylaştı.

(ESM- - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum Tso İşadamları ile Kentteki Milletvekili Adaylarını Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement