Çorum, Türkiye'de Kırsal Kalkınmada 6. Sıraya Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Çorum, Türkiye'de Kırsal Kalkınmada 6. Sıraya Yükseldi

Çorum, Türkiye\'de Kırsal Kalkınmada 6. Sıraya Yükseldi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğünün 10.çağrı döneminde teslim alınan 28 projeyle Türkiye'de IPARD programının uygulandığı 42 il arasında 6.sırada yer aldığı açıklandı.

09.05.2013 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğünün 10. çağrı döneminde teslim alınan 28 projeyle Türkiye'de IPARD programının uygulandığı 42 il arasında 6. sırada yer aldığı açıklandı.

TKDK İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, proje sayısı ve niteliği açısından Türkiye genelinde Çorum'un iyi bir konumda olduğunu ifade ederek, Çorum'u daha da iyi bir noktaya getirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

10. çağrı döneminde yatırımcılardan 28 proje teslim aldıklarını dile getiren Kurşun, bu projelerden 26 tanesi tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, 1 adet süt üretimi projesi ve 1 adet süs bitkileri üretimi projesi olduğunu açıkladı. Kurşun, projelerin toplam tutarının 5 milyon 527 bin 78 TL olduğunu ifade ederek, kurum olarak bu projelere sağladıkları desteğin 3 milyon 56 bin 750 TL olduğunu bildirdi.

Bu çağrı döneminde diğer illere oranla daha başarılı olduklarını ve hedeflerini daha yüksek tuttuklarını kaydeden Kurşun, "Hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Şuan yakaladığımız ivme yatırımcıların bize olan güvenlerinden de kaynaklandığını belirtmem gerekir" dedi.

Yapılan ve yapılacak yatırımların Çorum'a önemli bir ivme kazandıracağını vurgulayan Kurşun, "Yatırımlar Çorum ekonomisine de önemli bir kaynak girdisi sağlayacak. Yatırımcılarımıza verdiğimiz hibe desteği ile yatırımcılarımız güvenle projelerini geliştirebiliyor ve projeleri hayata geçirebiliyor. Kurumumuza olan talep ilimizin ekonomik potansiyelini de yükseltecektir. 11. çağrı döneminde gelecek projeleri bu noktada arttırmamız gerekecek. Bunun için yatırımcılarımızı kurumumuza bekliyoruz" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum, Türkiye'de Kırsal Kalkınmada 6. Sıraya Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement