Kadın ramazan davulcusu göreve hazır - Son Dakika
Güncel

Kadın ramazan davulcusu göreve hazır

Çorum'da belirlenen ramazan davulcuları arasında kadın davulcu da yer alıyor.

30.03.2022 17:16  Güncelleme: 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da belirlenen ramazan davulcuları arasında kadın davulcu da yer alıyor.

Çorum Belediyesince Turgut Özal Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitime kadın davulcu Hatice Kırcı da katıldı.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde memur olarak çalışan 35 yaşındaki, bir çocuk annesi Kırcı, gazetecilere, ramazanda görev alacağı için heyecanlı olduğunu ifade etti.

Babasının davulcu olduğunu, sağlık problemleri nedeniyle bıraktığı davulu kendisinin devraldığını belirten Kırcı, düğünlerde davul çaldığını, ramazanda da davul çalabilmek için Çorum Belediyesine başvurduğunu ve kabul edildiğini anlattı.

Cumartesi gecesinden itibaren, fes, beyaz gömlek ve yelekten oluşan geleneksel giysilerle Akkent Mahallesi sakinlerini sahura kaldıracak olan Kırcı, vurmalı çalgılara çocukluğundan beri hevesli olduğunu anlattı.

Kırcı, "Küçükken okulun bando takımına da girdim. Davul çalmayı seviyorum. Üç yıldır davul çalıyorum. Bu yıl ilk kez ramazan davulcusu olarak görev yapacağım. İnşallah ağız tadıyla bir ramazan geçirip, bayrama ulaşırız." dedi.

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürü Burhan Şahin de ramazan davulcularının Çorum'un ramazan kültürünün önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Bu kültürü yaşatmak için her yıl ramazan davulcularını belirlediklerini dile getiren Şahin, kentin huzurlu bir ramazan geçirmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını kaydetti.

Ramazan davulcuları da belediyenin kendilerine ücret ödemediğini, tek gelirlerinin evlerden topladıkları bahşiş olduğunu vurguladılar.

Kadın ramazan davulcusu göreve hazır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın ramazan davulcusu göreve hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement