Cosi Fan Tutte", Zorlu Psm'de Sahnelenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Cosi Fan Tutte", Zorlu Psm'de Sahnelenecek

Besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın başyapıtlarından "Cosi Fan Tutte" (Bütün Kadınlar Böyledir), 1 Aralık'ta Zorlu PSM'de sanatseverlerle buluşacak.

24.11.2016 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın başyapıtlarından "Cosi Fan Tutte" (Bütün Kadınlar Böyledir), 1 Aralık'ta Zorlu PSM'de sanatseverlerle buluşacak.

Mozart'ın ölümünden bir yıl önce, 1790'da ilk kez Viyana'da sahnelenen eğlenceli opera eseri, Royal Opera House'daki gösteriminden kısa süre sonra Türkçe altyazıyla Zorlu PSM Studio'da sahnelenecek.

Sadakat kavramını sorgulayan, kadın-erkek ilişkisine ışık tutan, konusunu alaycı diliyle izleyiciye sunması nedeniyle de günümüzde hala geçerliliğini koruyan eser, farklı içeriği ve kurgusuyla dikkati çekiyor.

Mozart'ın ünlü metin yazarı Lorenzo da Ponte ile yaptığı iş birliğinin ürünü üç operadan sonuncusu olan eser, çok katmanlı alaycı metni, komedi ve ciddiyet arasında doğru bir denge kuran kurgusuyla iki genç çift arasında yaşanan duygu yüklü sahneleri aktarıyor.

Orkestra şefliğini Rus asıllı Semyon Bychkov'un üstlendiği operayı, Alman yönetmen Jan Philipp Gloger sahneye koydu.

Sahneye koyduğu opera ve başarılı prodüksiyonlarla yankı uyandıran yönetmen Prof. Yekta Kara, gösterim öncesi bir sunum yapacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Cosi Fan Tutte', Zorlu Psm'de Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement