Coşkun'dan Gmis'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Coşkun'dan Gmis'e Ziyaret

Coşkun\'dan Gmis\'e Ziyaret

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, 6 Aralık 2017 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştü.

06.12.2017 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, 6 Aralık 2017 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştü.

Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, Merkez Şube Başkanı Birol Kundakçıoğlu ile Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük de hazır bulundu. Dünya Madenciler Günü'nü kutlayan ZESOB Başkanı Coşkun, Türkiye Taşkömürü Kurumu'yla (TTK) ilgili görüşlerini anlattı.

TTK'nın her durumda ülke ekonomisine katkı sağladığına dikkat çeken Coşkun; "Az ya da çok, ürettiği kadar kömürün dışarıdan alınmasını, yani yılda 500 milyon doların dışarıya gitmesini engelliyor. Bölgemize sağladığı üretim ve katma değeri de göz önüne alırsak TTK'nın zarar etmediğini göreceğiz" dedi. Coşkun şöyle konuştu;

"Taşkömürü, denilenlerin aksine halen stratejik enerji kaynağıdır. Dünyanın en büyük taşkömürü üreticilerinden Çin, bir gramını bile dışarı satmamaktadır. Türkiye Taşkömürü Kurumu, taşkömürünün stratejik ürün olması nedeniyle kar amacıyla kurulmamıştır. Olaya ulusal gelir açısından da bakarsak, TTK zarar etmemektedir. Az ya da çok, ürettiği kadar kömürün dışarıdan alınmasını, yani yılda 500 milyon doların dışarıya gitmesini engelliyor. Bunun yanı sıra Batı Karadeniz Bölgemizde de istihdama katkıda bulunmakta, maaş ve malzeme-hizmet alımları için yaptığı ödemeler, iç piyasada talep artışına, dolayısıyla üretim ve katma değer artışına yol açmaktadır.

TTK'nın zararına bakacak olursak, bu zarar ülkemizin ithal kömür için ödediği tutarın yüzde 5 veya 6'sı kadardır. Yani bu zarar, öyle abartıldığı kadar büyük değildir. Bunun yanında, bölgemize sağladığı üretim ve katma değeri de göz önüne alırsak TTK'nın zarar etmediğini göreceğiz. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun zararının azaltılması yönünde yasal düzenlemeler yapılarak zararın aşağıya çekilmesi mümkün olacaktır. Bu yasal düzenlemeleri şöyle sıralayabiliriz. Kurum özerk bir yapıya kavuşturulmalı ve kuruma kömür ithalat izni verilmelidir. TTK Genel Müdürümüz, verimliliğin artırılması yönünde, gerek hidrolik tahkimat alanında gerekse modernizasyon alanında çalışmalara başlamış ve zararın minimize edilmesi yönünde önemli girişimler başlamıştır."

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek, "Esnaf ve sanatkarlarımızın temsilcisi olarak TTK ile ilgili görüşlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Ortak paydamız, ortak değerimiz TTK'dır. Bunu bir kez daha ortaya koydunuz. Omuz omuza vererek, birlik ve beraberlik içinde tüm sorunlarımızı çözeceğimize yürekten inanıyoruz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.


Advertisement