Coşkun: Gün, Yaşam Hakkına Sahip Çıkma Günüdür - Son Dakika
Güncel

Coşkun: Gün, Yaşam Hakkına Sahip Çıkma Günüdür

Coşkun: Gün, Yaşam Hakkına Sahip Çıkma Günüdür

Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun yaptığı açıklamada birlik, beraberlik ve yaşam hakkına sahip çıkılması çağrısı yaptı.

09.09.2015 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkâri'nin Dağlıca sınır karakolunda 16 asker ile Iğdır'da 12 polis memurunun saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin yankıları devam ediyor.

Türkiye'deki birçok kesimden saldırılara yönelik tepkiler gelirken güvenlik güçlerinin yaşamını yitirmesiyle ilgili bir açıklama da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Şanlıurfa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun'dan geldi.

Memur-Sen Şanlıurfa İl Binasında basın açıklaması yapan Coşkun, terörün kan ile şiddetten beslendiğini ve bunun bir insanlık suçu olduğunu söyledi. İnsanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişilerin ve grupların işleyebileceğini söyleyen Coşkun, "Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir. Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin ve kardeşlik hukuku gelişsin umuduyla başlatılan kardeşlik sürecinde yeni katliamlar yapmak, kan ve gözyaşı siyasetini devam ettirmek için planlar yapan PKK terör örgütü, haince saldırılarıyla milletimizin birliğine ve dirliğine tuzak kurmuş, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıkmıştır" dedi.

COŞKUN: ÇARE TEK VÜCUT OLMAKTIR

Yeniden Büyük Türkiye'nin inşa yolculuğunu engelleyemeyeceklerini kaydeden Coşkun, şunları kaydetti: "Çare nedir? Çare, teröre karşı tek vücut olmaktır. Özgürlük ve güvenlik dengesini gözeterek şiddetle ve terörle mücadele etmektir. Çare, terör örgütlerinin oyununa gelmeden demokratikleşme çalışmalarını sürdürmektir. Çare, sıkıyönetim ve olağanüstü hal tuzağına düşmeden terörle etkin mücadeleyi yürütmektir. Çare, etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktır. Çare, mezhep fitnesini de devreye sokmak isteyenlere karşı din kardeşliğini, inanç birlikteliğini kuvvetlendirmektir. Çare, insanlık suçu işleyen terör örgütlerine karşı tüm insanlığı ortak mücadelede buluşturmaktır. Çare, toplumda çaresizlik sendromu oluşturmak isteyenlere karşı umutları büyütmektir. Çare, teröre karşı tüm sivil toplum kuruluşları olarak birlikte hareket etmektir. Çare, halk öncüleri kanaat önderlerini devreye sokmaktır. Çare, bin yıllık desende, 1400 yıllık İslam kardeşliğinde buluşmaktır. Çare, Türkiye'yi büyütmektir. Çare, siyasi, toplumsal ve ekonomik istikrarı güçlendirmektir. Çare Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Dünya idealini canlı tutmak ve bu yolda var gücümüzle çalışmaktır."

'ACILARI KARDEŞLİK İÇİNDE KALARAK PAYLAŞABİLİRİZ'

"El ele vererek terörü tarihin çöp sepetine atabiliriz" diyen, Coşkun sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun için özgürlük-güvenlik dengesini gözeterek terörle mücadeleyi amansız bir şekilde sürdürürken, eşit vatandaşlık zemininde demokratik, sivil ve özgürlükçü bir anayasayı mutlaka hayata geçirmeliyiz. Her türlü provokasyona ve engellemeye rağmen başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye'nin yedi bölgesinde yatırımlar artırılmalıdır. Acılarımızı kavga ederek değil, kardeşlik içinde kalarak paylaşabiliriz. Acının ülkesi, dili, dini, ırkı yoktur. Ağıtlar hangi dilden yakılırsa yakılsın hepsi can acıtıcı ve yürek yakıcıdır. Milletimizin birliğine, dirliğine kasteden teröristleri ve onları destekleyenleri lanetliyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Coşkun: Gün, Yaşam Hakkına Sahip Çıkma Günüdür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 15 Metre Derinliğindeki Su Kuyusuna Düşen Dana Kurtarıldı
    16:24 Malatya'da 15 Metre Derinliğindeki Su Kuyusuna Düşen Dana Kurtarıldı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Kemerköprü Mahallesi'nde bir evin bahçesindeki su kuyusuna düşen dana, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 15 metre derinliğindeki su kuyusuna inerek danayı halat yardımıyla çıkarttı ve sahibine teslim etti.

  • Tayvanlı Bisikletçi Türkiye'yi Seviyor
    16:24 Tayvanlı Bisikletçi Türkiye'yi Seviyor

    Tayvanlı bisikletçi Jacky Chen, arkadaşının tavsiyesiyle Türkiye'yi keşfetmek için Iğdır'a geldi. Chen, Türk insanının hoşgörülü ve misafirperver olduğunu belirterek, daha önce 78 ülkeyi gezip Ağrı Dağı'nı da merak ettiğini söyledi. Pandemi nedeniyle ara verdiği dünya turuna 2023'te devam etmeyi planlayan Chen, bisikletiyle 61 ülkeyi gezip hedefinin 40 ülke daha gezmek olduğunu ifade etti.

  • ESOGÜ'de Otizm Farkındalık Panayırı düzenlendi
    16:24 ESOGÜ'de Otizm Farkındalık Panayırı düzenlendi

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen Otizm Farkındalık Panayırı, ESOGÜ Rektörü ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Panayırda, el emeği ürünler ve yiyecekler satışa sunularak, elde edilen gelir deprem bölgesindeki özel ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım amacıyla kullanılacak.

  • Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı
    16:24 Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı

    Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine katılarak, belediyenin ürünlerini sergiledi.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi Yeni Divan Katibi Üyelerini Belirledi
    16:24 Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi Yeni Divan Katibi Üyelerini Belirledi

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yeni meclis divan katibi üyeleri belirlendi.

  • Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor
    16:19 Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor

    Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası Kategori 1 müsabakaları, büyük kadınlar finalleriyle devam etti. Beşirli Spor Kompleksi tenis kortlarındaki müsabakaların üçüncü gününde, tek kadınlarda Duru Aslan birinci, Buse Gündüz ise ikinci oldu. Çift kadınlarda Buse Gündüz-Çağla Teoman ikilisinin birinciliği, Duru Aslan-Defne Akçay çiftinin de ikinciliği elde ettiği organizasyonda, büyük erkekler yarı finalleri de gerçekleştirildi. Turnuva, yarın yapılacak büyük erkekler final müsabakalarıyla sona erecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon'da birçok farklı spor etkinliğine ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Arıcıoğlu, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, 'İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizin yanında Trabzon da bu turnuvada var. Ev sahipliği yapıyoruz burada. Çok özel bir turnuva. Bayram sonrası olmasına rağmen ciddi katılım oldu.' dedi. Düzenlenen turnuvaların sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Arıcıoğlu, 'Burada 15 kortumuz var, 3'ü kapalı. Bu kortlarımızda modernizasyon planlıyoruz. Bu kortlarımızda ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenlemek istiyoruz çünkü Trabzon bir spor şehri, bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Spor kültürünü çocuklarımızdan yetişkinlerimize aşılamak istiyoruz.' diye konuştu.


Advertisement