Coşkun: Şiddet Ortadan Kaldırılsın - Son Dakika
Güncel

Coşkun: Şiddet Ortadan Kaldırılsın

Coşkun: Şiddet Ortadan Kaldırılsın

Eğitim bir Sen Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, kentte iki öğretmenin öğrenci velisi tarafından saldırıya uğramış olayını kınadı.

16.10.2015 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'daki Hatice Gelener İlkokulu'nda iki öğretmenin saldırıya uğramasıyla ilgili değerlendirme yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara ağırlık verilmelidir. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor" diye konuştu.

Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Şanlıurfa Şubesi yaptığı bir basın açıklamasıyla Hatice Gelener İlkokulunda Müdür Yardımcısı ve bir öğretmene karşı yapılan saldırıyı kınayarak, eğitimcilere yapılan saldırıların cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı.

Konuyla ilgili sendika binasında bir basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "İlimiz Haliliye ilçesi Hatice Gelener İlkokulunda öğrenci velilerin saldırısına uğrayan Müdür Yardımcısı Murat Burhan Kaya ve Sınıf Öğretmeni Mustafa Abuzer Bayındır'a geçmiş olsun diyor öğretmenlere yönelik yapılan bu tür saldırıların bizleri üzdüğünü belirtmek istiyorum" dedi.

Saldırıya uğrayan bu öğretmenlerin içine düşürüldüğü durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Coşkun, "Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki, onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar" ifadelerini kullandı.

COŞKUN: DARP OLAYLARI ARTTIYOR

Gerekli tedbirin alınmaması halinde, bu menfur saldırılar ilk olmadığı gibi sonda olmayacağını hatırlatarak, gereğinin yapılması noktasında tüm yetkilileri göreve çağıran Coşkun, "Özellikle ilimizde öğretmene yapılan darp olaylarının çoğalması, bu şiddet sarmalını besleyen hangi zihniyet olursa olsun karşısında durmak hepimizin görevi olduğunu belirtmek istiyoruz" diye konuştu. Sorunun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmaması gerektiğini vurgulayan Coşkun, "Şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara ağırlık verilmelidir. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor" diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: "Herkes şunu bilmelidir ki, öğretmen asla sahipsiz değildir. Bu duygularla Müdür Yardımcısı Murat Burhan Kaya ve Mustafa Abuzer Bayındıröğretmenimize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, her türlü adli ve idari soruşturmanın takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Öğretmenlere yönelik şiddetin artık son olmasını istiyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Coşkun: Şiddet Ortadan Kaldırılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement