Coşkun: Yeni Bir Anayasa İle Kazanımlar Kalıcı Olur - Son Dakika
Güncel

Coşkun: Yeni Bir Anayasa İle Kazanımlar Kalıcı Olur

Coşkun: Yeni Bir Anayasa İle Kazanımlar Kalıcı Olur

Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, "Sivil bir anayasa ile bugünkü demokratik kazanımların kalıcılığı sağlanmış olacaktır" dedi.

29.10.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyetin kuruluş yıldönümüyle ilgili görüşlerini açıklayan Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun yaptığı yazılı açıklamada, cumhuriyetin ilk yıllarında milletin iradesinin yok sayıldığını ancak 10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimiyle halkın gerçek anlamda cumhuriyeti ilan ettiğini söyledi.

Coşkun, "Bugün gelinen noktada, cumhursuz cumhuriyet sisteminin kendi anlayışı çerçevesinde bile doğru çalışmadığı, imalat hataları ürettiği daha açık görülüyor" diyen Coşkun, "91 yıldır bütün imkânlarını -okulu, askerliği, devlet dairesini, basın-yayını, sinemayı, tiyatroyu, sokağı hatta camiyi- milletin dönüştürülmesine harcayan bu sistem, milleti özünden koparmayı başaramamıştır.Bu çıplak sonucun yüksek sesle dile getirilmeye başlandığı, bununla yetinilmeyip sistemin dönüştürülmesini sağlayacak milli iradeyi güçlendirme çabalarının zirve yaptığı özellikle son on yıllık dönem, cumhuriyetin cumhurla tanışmasına ve buluşmasına vesile olmuştur" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANLIĞI

1950 ve sonrası Türkiye'de yaşananlara değinen Coşkun şunları kaydetti: "10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde, milletin bin yıllık tarihini, kültürünü, medeniyet değerlerini referans gösteren; bin yıllık medeniyet değerlerinin derinliklerinden beslendiğini vurgulayan, siyasi hayatını milletin bağrında yer tutma hedefiyle şekillendiren, imam hatip lisesi mezunu Recep Tayyip Erdoğan, milletin birebir belirleyiciliğiyle ve doğrudan seçimiyle cumhurbaşkanı seçilmiştir. 1950'ye kadar iradesine ipotek konulan, 1950'den sonra da türlü tedbirler, fiili müdahaleler ve 'cambaza bak' oyunlarıyla iradesi yönlendirilen ya da yok sayılan millet, 21. yüzyıl şartlarında iradenin sahibi olduğunu tam manasıyla deklare etmiş ve iradesini sandığa yansıtarak cumhurbaşkanını kendisi seçmiş, bu edimiyle gerçek cumhuriyeti ilan etmiştir. Yeni dönemde, devletle milletin kucaklaşmasının kurumsallaştırıldığı sağlam adımlar atılması gerekmektedir. Bu yönde atılacak adımlar ve bu adımların dercedildiği sivil bir anayasa ile bugünkü demokratik kazanımların kalıcılığı ve milli iradenin etkinliği sağlanmış olacaktır.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Coşkun: Yeni Bir Anayasa İle Kazanımlar Kalıcı Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement