Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

HAK PAR Genel Başkanı Demir: "Milli Birlik ve Beraberlik Süreci' olarak isimlendirilen proje, halkta büyük umut yarattı.

10.11.2014 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir, "Kürt sorununu" çözmeye yönelik atılan adımları desteklediklerini belirtti. Demir, çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kürt sorununun" bugün daha açık tartışıldığını ifade ederek, "Milli Birlik ve Beraberlik Süreci' olarak isimlendirilen proje, halkta büyük umut yarattı. Kürt halkının talepleri geçmişe oranla arttı. Bu süreç devam ettirilmeli" dedi.

Sorunun bir çırpıda çözülemeyeceğine dikkat çeken Demir, böylesi büyük bir soruna ancak siyasetin çözüm üretebileceğini söyledi.

Abdullah Öcalan'ın 2012 nevruzundaki mesajında, silahın miadını doldurduğunu ve artık siyasal, demokratik yollarla mücadele edeceklerini deklare ettiğini hatırlatan Demir, "Biz de PKK'nın silah bırakmasını hep ifade ettik. Silahın, sorunu çözmediğini hep birlikte gördük. PKK'nın silah bırakması kendi başına önemli ve gereklidir. Ancak bunu, Kürt sorununun çözümü olarak sunmak da doğru değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Demir, çözüm süreci kapsamında atılan adımları önemsediklerini ancak yeterli görmediklerini dile getirerek şöyle konuştu:

"Örneğin anadilde eğitim gibi taleplere ilişkin yapılacak olumlu çalışmalar çözüm sürecine hizmet edebilir. Halka güven verebilir. Bunun için siyaset, çözüm üretmelidir. Aksi takdirde demokratik olmayan başka mecralar devreye girer. Bakın Türkiye'nin geçmişine, 10 yılda bir darbe olmuş. Bunun sebebi siyaset kurumlarının çözüm üretememesidir."

Demir, federal sistemin de bir çözüm önerisi olarak Türkiye'de tartışılması gerektiğini kaydetti.

HAK-PAR'daki çalışmalarına da değinen Demir, kendisinden önceki genel başkan Kemal Burkay'ın, partiye önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Benim dönemimde belki tarz, üslup değişiklikleri olabilir. Ancak HAK-PAR'ın temel hedeflerinde bir değişiklik olmayacak. Eski genel başkanımız Sayın Kemal Burkay'ın başlattığı girişim, düşünce ve politikaları geliştirerek daha ileri bir seviyeye taşıyacağız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement