Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti 2004 yılında Kızıltepe'de öldürülen Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur Kaymaz'ın ailesini ziyaret ederek, çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dinledi.

18.04.2013 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti 2004 yılında Kızıltepe'de öldürülen Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur Kaymaz'ın ailesini ziyaret ederek, çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dinledi.

Heyet üyesi Ahmet Faruk Ünsal, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir süreç yaşadığını belirterek, "Bir daha Uğur Kaymaz gibi olaylar yaşanmasın. Demokratik bir anayasa, sürdürülebilir bir barış ve ana dilde vatandaşlık gibi konuları Ankara'ya ileteceğiz" dedi.

Uğur Kaymaz'ın amcası Reşat Kaymaz, dönemin çok hassas olduğunu, tartışılan ve görüşülen konuların hayati önem taşıdığını söyledi.

"Bu yaşananlar gerçek bir barış ile sonuçlandırılacaksa tüm bu acıları unutmaya hazırız" diyen Kaymaz şöyle konuştu:

"Biz aile olarak malımızla canımızla birçok bedel ödedik. Bu ödediğimiz bedeller barışla sonuçlanırsa bundan onur duyarız. Adaletin herkes için eşit olması ve demokratik bir anayasanın oluşturulması gerekiyor."

Koruculuk sistemini eleştiren Kaymaz, çözüm sürecinden umutlu olduklarını ve desteklediklerini bildirdi.

Uğur Kaymaz'ın babaannesi Emine Kaymaz da Kürtler ve Türkler'in ele ele kardeşçe yaşamasını istediğini belirtti.

Uğur Kaymaz'ın annesi Makbule Kaymaz da süreci desteklediklerini ifade ederek, "Artık çocuklar ölmeden barışın gelmesini istiyoruz" dedi. - MARDİN

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement