Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Kütahya İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED) Başkanı Mustafa Önsay, "Osmanlı mirasının bugünkü varisleri olan biz inananlar, bugün ve yarın İslam kardeşliğini tesis etmek üzere atılacak her adımı destekleyeceğimizi beyan"...

24.04.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED) Başkanı Mustafa Önsay, "Osmanlı mirasının bugünkü varisleri olan biz inananlar, bugün ve yarın İslam kardeşliğini tesis etmek üzere atılacak her adımı destekleyeceğimizi beyan ediyoruz" dedi.

Önsay, düzenlediği basın toplantısında, 30 yıldır ülke insanının bağrını yakan, genç, yaşlı, kadın, erkek birçok kişinin hayatına mal olan terör sorununun bir an önce bitirilmesi konusunda toplumun bütün kesimlerinin fikir birliği içerisinde olduğuna inandıklarını söyledi.

Kanın akmasından nemalanan iç ve dış mihrakların çözüm sürecinden rahatsız olduklarını dile getiren Önsay, şöyle devam etti:

"Kurulduğu günden itibaren devlet ile halkın kaynaşmasına hizmet etmek, sınıfsal farklılıkları gidermek, çevreyi merkeze taşımak gibi ülke bütününe ve bütünlüğüne pek çok katkısı olan imam hatip camiası, bugün de varlık nedeni olarak İslam kardeşliğinin tesis edilmesini istemektedir. İslam ile müşerref olduğundan beri İslam'ın hizmetkarı olmayı övünç vesilesi kabul eden halkımız, Arap, Acem, Türk, Kürt, Boşnak, Arnavut, Çerkez ve Tatar'ı ile aynı davanın etrafında birleşmeyi başarmış ve bin yıl boyunca da İslam coğrafyasının tamamında huzuru ve saadeti temin etmiştir. Birbirleriyle yüz yıl savaşlarına tutuşmuş ilkel uygarlıkların aksine uhrevı ideallere tutunmuş, İslam milletti ve medeniyetini inşa etmiş bir ecdadın torunları olarak, Balkanlar'dan Kuzey Afrika'ya, Ortadoğu'dan Çin'e kadar bütün Osmanlı mirasının bugünkü varisleri olan biz inananlar, bugün ve yarın İslam kardeşliğini tesis etmek üzere atılacak her adımı destekleyeceğimizi beyan ediyoruz.

Toplumun genelini, dini hassasiyetlerin kaybolması düşünüldüğünde de kuşaklar değiştikçe bu kavgaların daha da derinleşeceğini göz önüne alarak, halkın ve çocuklarının geleceğini düşünen her ferdi, grubu ve cemaati süreç içerisinde aktif rol almaya çağırıyoruz. Laz, Çerkez, Kürt, Türk, Boşnak, Arnavut olan bütün halkımızı İslam kardeşliği çatısı altında, bu süreçte yakınlarını kaybetmiş insanlarımızın yaşadıkları acıların, bundan böyle tekrar yaşanmaması için yüz yıl önce koca bir cihan devletini kuşa çeviren ırkçılık virüsüyle yeniden imtihan olmamak için milletimizi tekrar düşünmeye davet ediyoruz." - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement