Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, çözüm sürecine ilişkin, "Bizler Kürt halkı olarak bu süreçte bir adım attık" dedi.

06.05.2013 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, çözüm sürecine ilişkin, "Bizler Kürt halkı olarak bu süreçte bir adım attık" dedi.

Buldan, partisinin Taşlıçay İlçe Teşkilatı önünde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, sürecin ardından acıların biteceğini ve gözyaşlarının dineceğini belirtti.

Vatandaşlardan sürece destek olmalarını isteyen Buldan, "Bizler Kürt halkı olarak bu süreçte bir adım attık. Kurulan komisyonlara üyelerimizi verdik. Kandil, bir karar aldı. Bu karar neticesinde gerilla güçleri 2 gün içinde ülke sınırları dışına çıkacak ve ikinci aşama dediğimiz süreç başlayacak. Tabi bizler kendi cephemizden bu samimiyeti gösteriyoruz. Ülkeyi yönetenler de aynı samimiyeti göstermek zorunda" dedi.

Acıların bittiği, gözyaşlarının dindiği, Kürt sorununun çözüldüğü, halkların kendilerini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye istediklerini belirten Buldan, Kürt dili, kültürü ve kimliğinin anayasal güvence altına alınması için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Etkinliğe BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubeyazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP İl Başkanı Halef Keklik ve BDP'li İl Genel Meclisi Üyesi Metin Bingöl de katıldı. - AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement