Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, çözüm sürecine ilişkin, "PKK da çekilmeyle sürece katkı sağlamaya çalışıyor" dedi.

11.05.2013 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, çözüm sürecine ilişkin, "PKK da çekilmeyle sürece katkı sağlamaya çalışıyor" dedi.

Iğdır Barosunun yeni hizmet binası açılış törenine katılan Coşar, çözüm süreciyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede barış ve güvenliğin sağlanması, kardeşçe bir arada yaşanması konusunun herkesin ortak dileği olduğunu belirtti.

Barolar Birliğinin çözüm sürecini desteklediğini vurgulayan Coşar, "Barolar Birliği olarak iyi dilekler içerisindeyiz. Çözüm sürecinin başarılı şekilde sürdürülmesini ve sonuçlanmasını da istiyoruz. İmkanlarımız ölçüsünden sürece destek veriyoruz. Farklı yerlerde destekleyici düşüncelerimizi ifade ettik" diye konuştu.

Terör örgütü üyelerinin sınır dışına çekilmelerine de değinen Coşar, şunları kaydetti:

"Çözüm süreci kolay değil, önümüzdeki dönemde inişleri, çıkışları olacaktır. İnişlerin olduğu dönemde umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor. Çıkışlarda da 'bu iş oldu' dememek gerekiyor. Bu, uzun soluklu bir süreç. Bu bakımdan hepimizin sürece destek olması gerekiyor. Sabırla iyi sonuç vermesini beklemeliyiz. PKK da çekilmeyle sürece katkı sağlamaya çalışıyor. Çekilmeleri, onların da artık şiddetten vazgeçtiklerinin kabulü demektir. Her şey ülkemiz ve insanlarımız için. Dünya insanları için iyi olmasını diliyorum."

Açılış törenine Iğdır Valisi Ahmet Pek ve Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı. - IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement