Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Üyesi Lale Mansur, "Herkes barış istiyor ama herkesin aması var."

21.05.2013 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Üyesi Lale Mansur, "Herkes barış istiyor ama herkesin aması var. Bizim esas görevimiz bu amaları ve önerileri iletmek" dedi.

Grup üyeleri, Antalya'daki Anadolu Park Restoran'da sivil toplum örgüt temsilcileriyle bir araya geldi.

Grup Üyesi Mansur, toplantı sonrası basın açıklamasında bulundu. Dün Isparta'daki çalışmalarının çok verimli geçtiğini anlatan Mansur, bugün de Antalya'da toplantılar yaptıklarını söyledi.

Toplantılardan beklentilerinin herkesin açıkça düşüncelerini, fikirlerini, isteklerini beyan etmesi olduğunu belirten Mansur, her türlü fikir, öneri, itirazı kaydettiklerini bildirdi. Mansur, bir ay daha bu şekilde çalışacaklarını, sonra raporları hazırlayıp, hükümete, partililere ve basın mensuplarına sunacaklarını kaydetti.

Sivil toplum örgütü temsilcileriyle yapılan toplantıda, kendisinin de oturduğu masada bir avukatın toplantı boyunca çözüm sürecini beğenmediğini, bunu istemediğini, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmemesi gerektiğini anlattığını ve Küba modelini örnek gösterdiğini dile getiren Mansur, "Toplantı boyunca konuştu ama şunu düşünmedi, o masada 10 kişilerdi ama hep o konuştu, diğerlerine söz hakkı tanımadı" diye konuştu.

Tüm bunların da kaydedildiğini ifade eden Mansur, "Görüşmelerde herkesten

'aman çok iyi, ne kadar güzel' gibi düşünce beklemiyoruz. Herkes barış istiyor ama herkesin aması var. Bizim esas görevimiz bu amaları ve önerileri iletmek. Çok değişik öneriler geliyor, biz konuşmuyoruz ve bu önerileri dinliyoruz" diye konuştu.

Akdeniz bölgesinde insanların çözüm sürecine karşı endişeleri, kaygılarının aynı olduğunu ancak buna karşın güçlü bir istek bulunduğunu belirten Mansur, bu durumun devam etmesini, kalıcı bir hale gelmesini isteyen güçlü bir grubun olduğunu vurguladı.

Çözüm süreci ile ilgili protestoları normal karşılayan Mansur, dışarıda protestoları yapan kişilerle aynı fikirde olan insanların da toplantılara katıldığını, onların da düşüncelerini, önerilerini dinlediklerini söyledi.

Bu arada toplantı öncesi bir grup, çözüm süreci ile ilgili çalışmaları protesto etti. - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement