Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Paker."İlginç bir şekilde sürece karşı olanlar fikir üretemiyorlar."

01.06.2013 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, "İlginç bir şekilde sürece karşı olanlar fikir üretemiyorlar. Söz söyleyemiyorlar çünkü insanlık talebine karşı söz söylemek zor. Eşitlik talebine karşı söz söylemek zor. Yaptıkları sadece bağırmak" dedi.

Paker, Başkanvekili Sibel Eraslan, Sekreter Ayhan Ogan ile üyeler Abdurrahman Kurt, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçum, Erzurum'da Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf Sanatkarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGASDER) tarafından verilen kahvaltı programına katıldı.

Grup, çayevine girişte "Hayat Bayram Olsa" müziği eşliğinde gelinlikli kız çocukları tarafından çiçeklerle karşılandı. Salonun girişinde ve içerisinde Mevlana, Ahmedi Hani ve Martin Luther King'in sözlerinin yer aldığı afişler yer aldı.

Burada, esnaf ve mahalle sakinlerinin talep ve beklentilerini dinleyen grup adına konuşma yapan Paker, Doğu Anadolu bölgesinde son iki aydır yaptıkları çalışmaların son günü olduğunu belirterek, "Biz özellikle Erzurum'u son güne almıştık çünkü Erzurum'un ne kadar önemli olduğunu, barış sürecinde nasıl etkili olacağını biliyoruz" dedi.

Bölgede çok derin yaralar gördüklerini, insanların yıllardır çektiği acıları dinlediklerini anlatan Paker, şunları kaydetti:

"Bütün herkesin çok büyük bir ölçüde barış istediğini, barışa özlem duyduğunu ve eşitlikten başka talebi olmadığını gördük. Eşitlik ise insan hakkıdır. Bunun da önünde kimse durumaz. Bu barış sürecinin sonunda bundan sonra Türkiye'nin gerçek demokratlaşması başlayacaktır. Hep beraber, Türkiye'de yaşayan bütün insanların eşitliği için çalışacağız. Çok büyük bir ölçüde bu süreç destek görmesine rağmen çok küçük bir azınlığın sürece karşı direndiğini de görmüş bulunuyoruz. İlginç bir şekilde sürece karşı olanlar fikir üretemiyorlar. Söz söyleyemiyorlar çünkü insanlık talebine karşı söz söylemek zor. Eşitlik talebine karşı söz söylemek zor. Yaptıkları sadece bağırmak. Benim inancıma göre bağırmak zayıflıktır. İnsana yakışan konuşmaktır. Dolasıyla sürece karşı çıkanların çok zayıf olduğunu düşünüyorum çünkü bağırmaktan başka fikir üretemiyorlar. Onları bir kenara bırakalım, Türkiye'nin demokratikleşmesinde el ele vererek devam edelim." - Erzurum

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement