Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu, Mersin'de çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi Grup üyesi İnanır."Bu süreç, inşallah olumlu biter."

14.06.2013 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu, Mersin'de çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi

Grup üyesi İnanır: "Bu süreç, inşallah olumlu biter. Ama bizim görevimiz bitti, sizin göreviniz başlıyor. Bütün kitleler olarak bu süreci siz sürdüreceksiniz"

Grup üyesi Mansur: "Hiçbir zaman bir araya gelmemiş olan, hiçbir zaman birbirlerinin acısına şahit olmamış insanlar, toplantılarımızda birbirlerini de dinlemiş oluyor. Bu da insanları bambaşka etkilemiş oluyor"

Grup Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraberindeki üyeler Şükrü Karatepe, Kadir İnanır, Lale Mansur, Hüseyin Yayman, Muhsin Kızılkaya, Tarık Çelenk ve Öztürk Türkdoğan, Mersin'deki meslek odaları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra kanaat önderleri ve bazı iş adamlarıyla Mersin HiltonSA Oteli'nde bir araya geldi.

Kadir İnanır, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 aylık Akdeniz Bölgesi çalışmalarının son bölümünde Mersin'de herkesin örnek olarak alması gereken bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mersin'in önemli bir kent olduğunu anlatan İnanır, şöyle konuştu:

"Hani 'Sorun bakalım akillere, size ne anlatacak' diyorlardı ya, bugün insanlara görevimizin bu olmadığını gösterdik. Çünkü biz konuşmadık, sustuk şehir konuştu. Bizim görevimiz rapor almaktı. Şimdi buradaki insanlara değil medyaya sölylüyorum; tabii ki bizim de bir görüşümüz var. Mersin, Türkiye'nin bir numaralı şehri olacak. Bu süreç olumlu bittiği anda, Mersin Türkiye'nin kalbi olacak. Niçin biliyor musunuz? Bölgede ve Orta Doğu'da mevcut olan büyük enerji kaynaklarının tüm dünyaya aktarımı Mersin Limanı'ndan geçer. O zaman göreceksiniz Mersin'in şimdiki gücünün nerelere gittiğini. O zaman bu süreç, İnşallah olumlu biter. Ama bizim görevimiz bitti, sizin göreviniz başlıyor. Bütün kitleler olarak bu süreci siz sürdüreceksiniz. Mersin'e ve çağdaş bir ülkeye yakışır Mersin'in tartışıldığı bir toplantı gerçekleştirdik."

İnanır, Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili soru üzerine de "Ben bu konuyla ilgili geniş bir basın toplantısı yaptım. Galiba sen onu atlamışsın. Ama tek cümleyle söyleyeyim, demokratik hak ve taleplere ülke yöneticilerinin saygı göstermesi gerekiyor. Asla bu süreçle ilgili yapılan toplantılarda zor gösterilmemelidir. Geniş açıklamalarımı internetten bulabilirsiniz. Ama bence ülkenin en büyük sorunu barış sürecidir. Bu sorun çözülmeden hiçbir demokratik hak ve talepler çözülemez. Önce bunu çözeceğiz. Sonra diğerlerine sıra gelecek. Onlar da olsun, olmasın demiyorum. Ama bu süreci hiçbir şey gündem dışı bırakmasın. Bunu özellikle rica ediyorum" diye yanıt verdi.

-Lale Mansur-

Grup üyesi Lale Mansur da yaptıkları toplantıların öncesinin ve sonrasının çok farklı iklimler oluşturduğunu vurguladı.

Toplantılarda hiçbir şey anlatmadıklarını sadece katılımcıları dinlediklerini ifade eden Mansur, "Bu arada hiçbir zaman bir araya gelmemiş olan, hiçbir zaman birbirlerinin acısına şahit olmamış insanlar, toplantılarımızda birbirlerini de dinlemiş oluyor. Bu da insanları bambaşka etkilemiş oluyor. Bu da bana göre çok önemli. Dediğim gibi artık Mersin'den sonra raporumuzu hazırlayacağız" diye konuştu.

Mansur, Gezi Parkı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı sanatçılarla görüşmesiyle ilgili soru üzerine de, şunları kaydetti:

"Ben zaten Taksim Platformu'nun üyesiyim. Bu diyaloğun nihayet başlamasından çok mutluyum. Çünkü Taksim'de gerçekten çok orantısız bir güç kullanıldı. Evet olaylar birkaç ağaçla başladı ama özellikle çadırlar yakıldıktan sonra insanlar kale alınmak istendiğini, birtakım şeylerde söz sahibi olmak istediklerini, bu şekilde dile getirdi. Bir süre sonra da hepimizin bildiği gibi birtakım değişik gruplar, olayları kullanmaya çalıştılar ama başaramadılar açıkcası. Şu anda nihayet bir diyalog oluştu. Ben bundan umutluyum. Mahkeme kararı da beklenecek. İstanbul çapında oylamaya gidileceği de açıklandı. Durum artık daha yumuşak ve daha iyi ilerleyecek diye umut ediyorum."

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubesi Başkanı Cengiz Sevinç ise çözüm sürecini desteklemediklerini, toplantıya sadece görüşlerini dile getirmek için katıldıklarını bildirdi.

Bu arada Barış Meydanı'nda bir araya gelen bazı gruplar, heyeti protesto etmek amacıyla Adnan Menderes Bulvarı'nı kullanarak otele doğru yürümek istedi. Otele yaklaşık 250 metre kala polis ekiplerince durdulan grup, kaldırımda slogan attı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement