Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Tunceli Üniversitesinin çözüm sürecine katkıda bulunmak için hazırladığı proje kapsamında, Munzur Dağı'nda 5 yıldızlı otel, Munzur Vadisi'nde 3 adet 60 yataklı butik otel ve dinlenme tesisi yapılması planlanıyor Rektör Prof. Dr. Boztuğ: "Bölgenin kalkınması ve gelişmesini sağlayacak öncelikli yatırımlar ortaya koymak ve uygulamak planlarımız arasında yer alıyor"

26.08.2013 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Üniversitesinin çözüm sürecine katkıda bulunmak için hazırladığı "Tunceli Üniversitesi Dersim Turizm Yatırımları Projesi" kapsamında, Munzur Dağı'nda kış turizmine yönelik 5 yıldızlı otel, Munzur Vadisi'nde 3 adet 60 yataklı butik otel ve dinlenme tesisi yapılması planlanıyor.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, üniversitede düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinin olumlu ilerlediğini vurguladı.

Çözüm sürecine katkıda bulunmak için üniversite olarak, "Tunceli Üniversitesi Dersim Turizm Yatırımları Projesi"ni hazırladıklarını aktaran Boztuğ, "Alevilik Uygulama Araştırma Merkezimizi açarak Alevi dedemizi müdür yaptık. Zazaca, Kurmanci seçmeli dersler koyduk. Yetmedi Zaza Dili ve Edebiyatı, Kurmanci Dili ve Edebiyatı bölümlerini açtık. İnsani Sorunlar Araştırma Uygulama Merkezi kurduk" diye konuştu.

Çözüm süreciyle bölgede oluşan olumlu havanın kalıcı olması ve daha mutlu ilerlemesi için yeni söylemler ortaya konulması gerektiği belirten Boztuğ, bu kapsamda üniversitedeki akademisyenlerin katkılarıyla "Tunceli Üniversitesi Dersim Turizm Yatırımları" adlı projeyi hazırladıklarını söyledi.

Rektör Boztuğ, proje kapsamında, Munzur Dağı'nda kış turizmine yönelik 5 yıldızlı otel, Munzur Vadisi'nde 3 adet 60 yataklı butik otel ve dinlenme tesisi yapmayı planladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Munzur Çayı kıyısında günübirlik konaklamalı ziyaretleri artırmak, tüm dünyaya Dersim'in doğal ve ibadet değerlerini tanıtmak, bölgesel üniversitelerarası işbirliğini gerçekleştirerek üniversitemizde kurulacak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni Pertek ilçesinden başlayarak bölgemizin önemli alanlarında hizmete sunmak, Erzurum Palandöken kış spor oyunlarının alternatifini Munzur Dağı'nda 5 yıldızlı bir otelle gerçekleştirmek, bölgenin sosyal ve eğitim alanlarında uluslararası ilişkiler gerçekleştirerek üniversitemizin öncülüğünde bilimsel toplantılar ve spor müsabakaları organize etmek ve 2014 yılı Temmuz ayında Tunceli Üniversitesi Uluslararası 1. Su Sporları Şöleni yapmak, düşüncelerimiz arasında.

Bölgenin kalkınması ve gelişmesini sağlayacak öncelikli yatırımlar ortaya koymak ve uygulamak planlarımız arasında yer alıyor. Yine yatırım konusunda iç ve dış kaynakları değerlendirmek, sağlık turizmi konularını içine alan kaplıca yatırımlarına öncelik tanımak ve bu konuda özellikle Türk-Arap dünyası ve Avrupa'ya hizmet sunacak yatırımları kısa sürede tamamlamak istiyoruz."

Üniversite olarak tanıtım ve yatırımların artması için bir dizi proje hazırladıklarını aktaran Boztuğ, "Hazırladığımız projeler kapsamında yatırım yapacak yerli, yabancı özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarına bedava fizibilite etüdü yapıp, bölgesini yerini saptayıp, 'şu nedenle, şuraya daha iyi olur' demeyi taahhüt ediyoruz" dedi. - Tunceli

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement