Cristiano Ronaldo, Dünya Futbol Tarihine Geçti - Son Dakika
Spor

Cristiano Ronaldo, Dünya Futbol Tarihine Geçti

Juventus üst üste 8. kez şampiyon olurken, Ronaldo ise Premier Lig, La Liga ve Serie A'da şampiyonluk yaşayan ilk futbolcu olarak adını tarihe yazdırdı.

21.04.2019 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya Ligi'nde Juventus, bir kez daha şampiyon oldu.

Siyah Beyazlılar, ilk yarısında mahkum oynadığı maçta Fiorentina'yı 2-1 yendi, üst üste 8. şampiyonluğunu ilan etti.

Lyon'un 2001/02 ile 2007/08 sezonları arasındaki rekorunu tarihe gömen Juventus, 5 büyük ligde üst üste 8 şampiyonluğa ulaşan ilk takım oldu.

 <a class='keyword-sd' href='/cristiano-ronaldo/' title='Cristiano Ronaldo'>Cristiano Ronaldo</a>, Dünya <a class='keyword-sd' href='/futbol/' title='Futbol'>Futbol</a> Tarihine Geçti

RONALDO'DAN MÜTHİŞ BAŞARI

Juventus, bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken takımın Portekizli süper starı Cristiano Ronaldo ise yeni bir rekora imza attı.

Sezon başında Real Madrid'den 117 milyon euro karşılığında Juventus'a transfer olan Ronaldo, siyah-beyazlı formayla ilk sezonunda Serie A şampiyonluğuna ulaşırken önemli bir ilki başardı.

Cristiano Ronaldo, Dünya Futbol Tarihine Geçti

TARİHE ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI

Daha önce Premier Lig'de 3, La Liga'da ise 2 şampiyonluk yaşayan 34 yaşındaki futbolcu, Serie A'daki zaferiyle birlikte bu üç ligde de şampiyonluk yaşayan ilk futbolcu oldu.

Juventus, Serie A'daki üst üste sekizinci şampiyonluğunu elde ederken 33 haftası geride kalan ligde Cristiano Ronaldo şu ana kadar 27 maça çıkıp 19 gol ve 8 asistle oynadı.

Cristiano Ronaldo, Dünya Futbol Tarihine Geçti

Son Dakika Spor Cristiano Ronaldo, Dünya Futbol Tarihine Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Kıristiyano: Messi kadar yetenekli ve zeki olmasa da büyük süperstar adam 5 39 Yanıtla
  • Emir: Tarihin en iyisi. 31 4 Yanıtla
  • KEMAL: Messi bey cesaret edip başka ligde oynayabilir mi acaba? Cidden messiye büyük diyenlere sesleniyorum 20 yıldır aynı ligde aynı sistemde oynayan bir futbolcu.Büyük futbolcu her yerde büyüktür her ligde oynar cesareti varsa başka lige gitsin messi,gidemez çünkğ başarısız olma korkusu var,bu yüzden C. R7 26 8 Yanıtla BaYE: Hadi ordan terez futbol cahili konuşma oynayamazmış.Arjantin milli takımında da dünya kupası finali yaşadı bıraktı geri döndü başarısız olduğu yere neden geri dönsün yada yok neden korksun.Nedir bu çekememezlik messiyi :) 0 0 BayE: Bu sene balon door messiye gidiyor koçum sen ağla hahahah 0 0
  • leo mess: şampiyonlar ligi finalinde messi abinin gollerini izlersin ronaldo üzülme :D 8 22 Yanıtla
  • Endet: Kral 26 2 Yanıtla
  • SS: İnanılmaz bir adam 22 3 Yanıtla
  • Ryu: Yakışır gardaşıma 17 3 Yanıtla
  • Nzdn: Iman gucuyle oynuyo 16 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement