CRR'de Nefes Kesecek Dans Gösterisi - Son Dakika
Güncel

CRR'de Nefes Kesecek Dans Gösterisi

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Türkiye'de ilk defa seyirciyle buluşacak olan Eastman Dans Topluluğu'nu nefes kesecek "Play" gösterileriyle konuk edecek.

27.04.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), iki gün sürecek muhteşem bir dans gösterisi ile İstanbulluları buluşturacak.

Belçika ile Avrupalı koreograflar kuşağının en başarılı ve hayret uyandırıcı temsilcilerinden Flaman koreograf ve dansçı Sidi Larbi Cherkaoui, Eastman Dans Topluluğu ile Türkiye'deki ilk temsillerinde CRR' ye konuk oluyor. Eastman Dans Topluluğu, 1 ve 2 Mayıs tarihlerinde "Play" gösterileriyle İstanbullulara unutamayacakları iki gün yaşatacak. Kareograflar Sidi Larbi Cherkaoui ve Shantala Shivalingappa yönetiminde 20.00'de başlayacak olan dans gösterisi, evrensel bir hikâyeyi zengin ve orijinal bir dille anlatarak izleyenleri büyüleyecek. Programda seyirci, esrarengiz adımlarla somuttan soyuta, fizikten metafiziğe, akrobatik hareketten yüklü durağanlığa doğru bambaşka bir evrene sürüklenecek. İç içe geçmiş iki fikirden meydana gelen "Play"in oluşumunda yüzyılımızın en başarılı koreograflarından Pina Bausch'un olağanüstü manevi desteği görülüyor.

Farklı kültürleri dansta buluşturan isim: Sidi Larbi Cherkaoui

Günümüzün kendi alanında en çok üreten, en çok araştıran çağdaş koreograf ve dansçılarından Sidi Larbi Cherkaoui, projelerinde özellikle farklı kültürel dilleri ve ifade biçimlerini bir araya getiriyor. Çalışmalarında pek çok türden ve kaynaktan beslenen Sidi Larbi Cherkaoui, "Nijinski", "Fringe First Award", "Movimentos", "Helpmann" ve "Kairos" gibi pek çok uluslararası prestijli ödüle layık görüldü. "Tanz" tarafından 2008 ve 2011'de "Yılın Koreografı" seçilen Sidi Larbi Cherkaoui, her seferinde seyircisini şaşırtmayı başarıyor. Gösterilerinde izleyicisini modern danstan tiyatroya, bale, opera ve müzikalden farklı performans alanlarına sürükleyen Sidi Larbi Cherkaoui, "Mea Culpa", "Dunas", "Apocrifu", "Sutra", "Babel", "TeZukA" ve "Puz/zle" gibi başarılı koreografilere imza attı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel CRR'de Nefes Kesecek Dans Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement