CRR Senfoni Orkestrası 3 ilçede konser verdi - Son Dakika
Güncel

CRR Senfoni Orkestrası 3 ilçede konser verdi

CRR Senfoni Orkestrası 3 ilçede konser verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası "2020 Beethoven Yılı"na özel 3 konseri müzikseverlerle buluşturdu.

01.01.2020 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası "2020 Beethoven Yılı"na özel 3 konseri müzikseverlerle buluşturdu.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, şefliğini Cem Mansur'un üstlendiği orkestra, Sultangazi, Kartal ve Bakırköy'deki İBB'ye bağlı kültür merkezlerinde sahne aldı.

"Kader Kapıyı Çalmıyor" başlığıyla gerçekleştirilen konserlerde, Beeethoven'ın 5. Senfonisi yorumlandı.

CRR Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur, aynı zamanda konser öncesi gerçekleştirdiği söyleşilerde, Beeethoven ve eserleri hakkında bilgi vererek, müzik hakkındaki düşüncelerini dinleyicilerle paylaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mansur, Beethoven'ın müziği yeme ve içme gibi bir ihtiyaç olarak gördüğünden bahsederek, şunları kaydetti:

"Müzisyenlerin asilzadelere, hizmetkar gibi saray üniforması giyerek hizmet ettiği bir dönemde yaşıyordu. Ama 'Hadi bakalım çal!' diyen prense, 'Ben sana ve senin gibi sarhoş işgalci askerlerine çalmam' diyerek itiraz edebildi. Bu başlayan yeni dönemle birlikte kafalardaki perukalar atıldı ve müzik klasisizmden sıyrılıp romantizme doğru geçiş yaptı. Beethoven'ın, Haydn'ından izler taşıyan ilk iki senfonisinin ardından üçüncü senfonisini incelediğinizde, aynı müzik çerçevesini görürsünüz. Fakat bu kez çerçevenin içinde, çizilenin çılgınca şeyler olduğunu fark edersiniz. Haydn, bir gün Beethoven'ın yeni eserini dinlemiş ve şöyle demiştir, 'Beyefendiler dünya değişti. Bu dinlediğimiz müzikten sonra dünya hiçbir zaman bildiğimiz dünya olmayacak.' İşte Beethoven bu anlamda bir kilometre taşıdır."

Beethoven'ın küçük nota hücrelerinden insanlık değerleri ile örülmüş, dünyanın en önemli senfonilerinden birini yazdığını söyleyen Mansur, dört bölümden oluşan 5. Senfoni'nin tüm bölümlerinin kendi içinde ayrı bir felsefe barındığını aktardı.

CRR Senfoni Orkestrası, "Kader Kapıyı Çalmıyor" konserinin yanı sıra farklı başlıklardaki konserle de yıl boyunca İstanbul'un çeşitli ilçelerinde sahne alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CRR Senfoni Orkestrası 3 ilçede konser verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı
    13:50 Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı

    Çaykur Rizespor'un futbolcusu Dal Varesanovic, deplasmanda oynayacakları RAMS Başakşehir maçının zorluğuna dikkat çekerek, takımın Avrupa hedefi için mücadele ettiklerini belirtti. Varesanovic, deplasman maçlarında taraftar desteğinin önemine vurgu yaparak, İstanbulspor deplasmanındaki gibi taraftarın gelmesini istediklerini söyledi. Bireysel başarı yerine takımın başarısına odaklandıklarını ifade eden Varesanovic, kulübün hedefinin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu ve bu doğrultuda çalıştıklarını dile getirdi.

  • Erzurum'un Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde 3,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    13:49 Erzurum'un Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde 3,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Erzurum'un Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde saat 13,29'da 3,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre; merkezi Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde saat 13,29 'da meydana gelen deprem 9,4 kilometre derinlikte gerçekleşti. Alınan bilgilere göre meydana gelen depremde herhangi bir hasar ya da can kaybı yaşanmadı. - ERZURUM

  • Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' Türkçeye çevrildi
    13:49 Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' Türkçeye çevrildi

    1988 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi ilk Arap yazar Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' kitabı Türkçeye çevrildi. Can Yayınları tarafından yayımlanan kitap, Antik Mısır'ı tarihi şahsiyetler, kadim metinler ve şiirlerle günümüz yaşantısıyla birleştiren beş öyküden oluşuyor. Mehmet Hakkı Suçin'in çevirisiyle okurla buluşan eser, mezarında rahatsız edilen bir mumyanın 20. yüzyılda öfke içinde uyanışını anlatıyor.

  • Kırşehir Muharrem Sayan Ortaokulu Öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda Projelerini Sergiledi
    13:48 Kırşehir Muharrem Sayan Ortaokulu Öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda Projelerini Sergiledi

    Kırşehir Muharrem Sayan Ortaokulu'nda öğrencilerin hazırladığı projeler, düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sergilendi. Öğrencilerin fen ve teknoloji alanlarında yaptıkları araştırma ve projeler ilgi gördü. İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, etkinliğin bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırdığını ve öğrencileri geleceğin bilim insanı ve teknoloji liderleri olma konusunda teşvik ettiğini belirtti.

  • Adana Demirspor, Samsunspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:47 Adana Demirspor, Samsunspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Samsunspor'la oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde yapılan antrenmanda ısınma hareketleri ve taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Adana Demirspor, 20 Nisan Cumartesi günü Samsunspor ile Samsun 19 Mayıs Stadyumunda karşı karşıya gelecek.

  • Operasyonlarda Cephanelik Ele Geçti, 41 Şüpheli Yakalandı
    13:47 Operasyonlarda Cephanelik Ele Geçti, 41 Şüpheli Yakalandı

    İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonlarda İstanbul, Ankara, Antalya, Düzce, Eskişehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova'da bir cephanelik ele geçirildi. Ele geçen silahlar arasında 137 adet tam otomatik uzun namlulu silah ve 340 adet tam otomatik silaha dönüşebilecek silah parçası bulunuyor. Operasyonlar sonucunda 41 şüpheli gözaltına alındı.

  • Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan iş yerine operasyon düzenlendi
    13:46 Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan iş yerine operasyon düzenlendi

    Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan bir iş yerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyonda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet akıllı saat, 37 adet cep telefonu şarj aleti, 38 adet kulaklık, 7 adet hoparlör ve 9 adet araç telefon tutacağı bulundu. İş yeri sahibi gözaltına alındı ve olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Uşak Valisi, Türkiye Şampiyonu olan sporcu için tebrik mesajı yayımladı
    13:46 Uşak Valisi, Türkiye Şampiyonu olan sporcu için tebrik mesajı yayımladı

    Uşak Valisi Turan Ergün, Okullararası Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu olan Uşaklı sporcu Hüseyin Buğra Bayırlı için tebrik mesajı yayımladı. Vali Ergün, başarılarının devamını diledi.

  • Yapay Zekanın Habercilik Mesleğine Uyarlanması İçin Norm Arayışı Sürüyor
    13:44 Yapay Zekanın Habercilik Mesleğine Uyarlanması İçin Norm Arayışı Sürüyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hediyetullah Aydeniz, enformasyon düzensizliği sorununa karşı medyadaki yapay zeka temelli değişime dikkati çekerek, Avrupa Konseyi'nin 2017'de hazırladığı 'Enformasyon Düzensizliği' raporundan öne çıkan unsurları paylaştı. Aydeniz, yapay zekanın habercilik mesleğine nasıl uyarlanacağına dair norm arayışının sürdüğünü belirtti ve Anadolu Ajansı'nın Medyada Yapay Zeka Etik Kullanım Rehberi'ni yayınladığını ifade etti. Ayrıca, enformasyon düzensizliği sorununa çözüm olarak Anadolu Ajansı Teyit Hattı gibi örneklerin ortaya çıktığını ve habercilik sektörünün bu yeni mesleki pratiklere adapte olduğunu vurguladı.

  • Edirne Müzik Akademisi Öğrencileri İlk Konserini Verdi
    13:44 Edirne Müzik Akademisi Öğrencileri İlk Konserini Verdi

    Edirne Valiliği tarafından kurulan Edirne Müzik Akademisi'nde eğitim alan öğrenciler, Turizm Haftası kapsamında Saraçlar Caddesi'nde bir konser verdi. Öğrenciler, yöresel türküler ve farklı müzik türlerinden eserler seslendirdi. Konseri izleyen vatandaşlar da alkışlarıyla şarkılara eşlik etti. İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, konser sonrasında öğrencileri ve eğitmenleri kutladı ve Müzik Akademisi'nin başarılı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Akademi, dezavantajlı öğrencilere müzik eğitimi vererek onları sanatla buluşturmayı hedefliyor.

  • Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ve yönetim kurulu üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti
    13:43 Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ve yönetim kurulu üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti

    Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ve yönetim kurulu üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Maraş ve yönetim kurulu üyeleri göreve yeniden seçilen Çerçioğlu'nu tebrik etti ve yeni dönem için başarı dileklerinde bulundu. Çerçioğlu, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, nazik ziyaretleri için Maraş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.


Advertisement