Cü'de Düzenlenen İsmaililik ve Batıni Zihniyet Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Yerel

Cü'de Düzenlenen İsmaililik ve Batıni Zihniyet Çalıştayı Başladı

Cü\'de Düzenlenen İsmaililik ve Batıni Zihniyet Çalıştayı Başladı

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı 5’inci Koordinasyon Toplantısı ‘İsmaililik ve Batıni Zihniyet’ Çalıştayı başladı.

12.09.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı 5'inci Koordinasyon Toplantısı 'İsmaililik ve Batıni Zihniyet' Çalıştayı başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapang Prof. Dr. Metin Bozkuş, böyle önemli bir toplantıda farklı üniversiteden konusunda hakim misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan da, "Her yıl farklı bir konuda çalıştay düzenliyoruz bu yıl "İsmaililik ve Batıni Zihniyetini" işleyeceğimiz çalıştay için alanında uzman isimleri üniversitemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise, "Bizler farklı mezheplere, farklı inançlara ev sahipliği yapan Sivas'ta yaşıyoruz. İlimizdeki kardeşliğe de katkı sağlayacağını düşündüğüm İsmaililik ve Batıni Zihniyet Çalıştayı'nı çok önemsiyorum" şeklinde konuştu.

İslam dininin muazzamlığına vurgu yapan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise; "Günümüzde bu dine mensup olan insanlar dinimizin gerekliliklerini ne yazık ki yerine getirmiyor. Hep birlikte kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor. Bu kaos ortamından kurtularak mükemmel dinimizi anlayarak yaşamamız, hareket etmemiz gerekir" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cü'de Düzenlenen İsmaililik ve Batıni Zihniyet Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement