Cü'de Rektörlük Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cü'de Rektörlük Seçimlerine Doğru

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof.Dr.İlyas Dökmetaş, kentte görev yapan basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.

12.06.2012 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, kentte görev yapan basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.

Rektör Dökmetaş, basın mensuplarıyla sohbet ederek, üniversitenin kurulduğu 1974 yılından günden bugüne kadar geçen sürede yapılan çalışmaları slayt eşliğine anlattı. Prof. Dr. Dökmetaş, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Üniversitesi'ni daha çok tercih edilir hale getirmek ve Sivas'a daha fazla öğrenci çekmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Üniversitenin her geçen gün büyüdüğünü belirten Dökmetaş, "Önümüzdeki dönemde 50 bin öğrenci, bin öğretim üyesi hedefimiz var. Ziraat Fakültesi ve Hukuk Fakültesi'nin Sivas'ta kurulmasını sağlayacağız. Cumhuriyet Üniversitesi'ni daha güzel bir üniversite haline getireceğiz" dedi.

Üniversitenin gelişmesi için herkesi el ele vermeye çağıran Dökmetaş, birliktelikle üniversiteyi daha iyi yerlere getireceklerini söyledi. Görevde bulunduğu 4 yıllık süre içinde açılan fakültelerle öğrenci sayısını artırdıklarını belirten Dökmetaş, her rektör döneminde farklı oranlarda fakülte ve yüksekokul açıldığını ifade etti.

Dökmetaş, 2008 yılında 513 öğretim üyesi bulunan Cumhuriyet Üniversitesi'nde 670 öğretim üyesinin görev yaptığını söyledi. Dökmetaş'ın, döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardığı toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Toparlı ve Prof. Dr. Meftuni Yekeler ile bazı dekanlar da katıldı.

CÜ'nün rektörlük seçimleri, 14 Haziran Perşembe günü üniversite kampüsündeki kültür merkezinde yapılacak. Saat 09.00'da başlayacak seçim, saat 13.00'te sona erecek.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cü'de Rektörlük Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement