Çubuk Belediyesi Beş Yılda 19,1 Milyon TL Borç Ödedi - Son Dakika
Yerel

Çubuk Belediyesi Beş Yılda 19,1 Milyon TL Borç Ödedi

Ankara’nın Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, " Beş yılda 19 milyon 129 bin 496 TL borç ödedi ve toplam borcumuz 40 milyon 135 bin TL" dedi.

13.02.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, " Beş yılda 19 milyon 129 bin 496 TL borç ödedi ve toplam borcumuz 40 milyon 135 bin TL" dedi. Başkan Özden, belediyenin 5 yıllık mali raporunu açıkladı.

Yürüttükleri hizmetlerle ilgili rapor hazırlayarak Çubuk halkının teveccühüne sunduklarını belirten Başkan Özden, 5 yıllık görev süresinde bir taraftan borç ödediklerini diğer taraftan da ilçeye ve halka en iyi şekilde hizmet ettiklerini söyledi.

Özden, belediyenin 80 milyon lira borcu olduğuna dair bazı iddiaların gündeme geldiğini ancak göreve geldikleri günden bu yana her yıl mali tablo hakkında vatandaşları ve belediye meclis üyelerini bilgilendirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çubuk Belediyesini 1 Nisan 2009'ta 59 milyon 264 bin 510 TL borçla devr aldık. Göreve ilk geldiğimizde mazot alacak parası olmayan, personelin maaşını ödeyecek durumu olmayan bir belediye vardı. Bırakın bunları belediye tarafından yapılan ihalelere hiçbir esnaf ödeme yapılmaz korkusuyla girmiyordu. Yaptığımız çalışmalarla esnafımız bize güvenirken, yaptığımız tüm ihalelere çok sayıda talep oldu. Ayrıca belediye çalışanlarımıza 2006 yılından bu tarafa 23 ikramiye ve 2 adet maaş farkı alacağı olan 2 milyon 429 bin 266 TL'yi bu dönemde ödedik. 2009 yılında gelir gerçekleştirme oranı yüzde 0,35 iken bu oranı 2013 yılında yüzde 0,83'e çıkarttık. 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla belediyemizin toplam borcunu 40 milyon 135 bin TL'ye indirdik. Bu rakamdan da anlaşıldığı gibi 5 yılda 19 milyon 129 bin 496 TL borç ödedik. Bir taraftan borç öderken, bir taraftan da boş durmayarak hizmet ürettik."

Belediyenin kendi kaynaklarıyla hem yatırım yapabileceği hem personelini mağdur etmeyeceği, bunun yanında kültürel ve sosyal hizmetleri de yapabileceği bir mali sistem oluşturduklarını anlatan Özden, şeffaf ve hesap veren bir belediyecilik anlayışıyla bugüne kadar ilçelerine hizmet verdiklerini vurguladı.

Yönetime geldiklerinde belediyeyi borçsuz devr almış olsalardı bugün itibarıyla belediyenin kasasında 19 milyon paranın olacağını hatırlatan Özden, bugüne kadar kıt kaynaklar ile belediyeyi yönetmeye çalıştıklarını ifade ederek,"Bu para kasamızda elbette kalmayacaktı, ilçenin ve ilçe halkının hizmetine dönüşecekti. Ancak en azından ilçenin ihtiyacı olan tüm hizmetleri yerine getirmiş olurduk. Bizim her konuda alnımız açık başımız diktir. Bunu tüm ilçe halkımızın takdirine bırakıyoruz" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk Belediyesi Beş Yılda 19,1 Milyon TL Borç Ödedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement