Çubuk'ta Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası

Çubuk\'ta Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası

Çubuk Belediyesi ve Ankara Satranç Federasyonu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası düzenlendi.

30.10.2013 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk Belediyesi ve Ankara Satranç Federasyonu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası düzenlendi.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizesinde Çubuk Belediyesi ile Ankara Satranç Federasyonu'nun katkılarıyla Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası'na 256 öğrenci katıldı. İki gün süren ve 20 kategoride 7 turda düzenlenen turnuva, heyecanlı mücadelelere sahne oldu. Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği turnuva sonunda düzenlenen törende dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Temsilcisi ve İlçe Satranç Koordinatörü Veysel Kılıçarslan, satrancın düşünme yeteneğini güçlendiren önemli bir spor dalı olduğunu belirtti. Satrancın ilçede yaygınlaştırılmasına destek olan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Lokman Özden'e teşekkür eden Kılıçarslan, "Dünyada bütün işler ideal ve sevgiyle gerçekleşir. Hayallerinin peşinden giden insanlar hayatta muvaffak olurlar. Biz bunun için gençlerimizi satranç sporuna yönlendiriyoruz. Bize bu konuda destek olan velilerimize ve ilçe yöneticilerimize öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin birçok il ve ilçelerinde çok sayıda turnuvaya katıldığını anlatan turnuva başhakemi Süleyman Çakmak ise, ilk defa bu kadar öğrenciyle ve ailesiyle yoğun bir turnuvaya şahit olduğunu ifade etti. Çakmak, "Federasyon olarak Çubuklu gençlerin bir ihtiyacı olan satranç turnuvasını gerçekleştirmekten mutluyuz. Temenni ediyorum Cumhuriyet Bayramımız ile ilgili olarak düzenlenen bu turnuvanın önümüzdeki günlerde çeşitlenerek artarak, daha çok gencimiz, daha çok yavrumuz bu müsabakalarda yer alırlar" diye konuştu.

Turnuvada 5 ve 6 yaşında erkeklerde Abdullah Yılmaz ve bayanlarda İrem Naz Erkoçoğlu, 7 yaşında erkeklerde Arda Şahmaran ve bayanlarda Nevra Yeşilyurt, 8 yaşında erkeklerde Berkay Sadık Süngü ve bayanlarda Senanur Demirci, 9 yaşında erkeklerde Mustafa Mert ve bayanlarda Zeynep Avcı, 10 yaşında erkeklerde Uğur Çiçekçi ve bayanlarda Elif Şimşek, 11 yaşında erkeklerde Hasan Şan ve bayanlarda Zeynep Avcı, 12 yaşında erkeklerde Ömer Arslan ve bayanlarda Esma Kırıkçı, 13 yaşında erkeklerde Miraç Yorgancıoğlu ve bayanlarda Neslihan Top, 14 yaşında erkeklerde Mehmet Tokgöz ve bayanlarda Betül Ökmen, 15 yaşında Recep Teke birinci oldu. Turnuvanın sonunda Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden turnuvaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement