Çubuk'ta Düzenlenen Satranç Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Düzenlenen Satranç Turnuvası Sona Erdi

ANKARA (AA) – Çubuk'ta düzenlenen 2014-2015 sezonu Çocuk ve Yıldızlar Ligi satranç turnuvasının final turları sona erdi.

22.03.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (AA) – Çubuk'ta düzenlenen 2014-2015 sezonu Çocuk ve Yıldızlar Ligi satranç turnuvasının final turları sona erdi.

Çocuk ve Yıldız Ligi satranç turnuvasının son tur müsabakalarına, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Engin Çelenk, TSF İlçe Temsilcisi Veysel Kılıçarslan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Belediye Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Kültür Evi'nde düzenlenen müsabakalara, 3 grup ve 50 takım çocuk ligi ile 2 grup ve 25 takım yıldızlar ligi olmak üzere toplam 400 satranç sporcusu katıldı.

Müsabakalar sonunda, çocuk liginde Mor Grupta 1'inci Aksiyon Şahları, 2'inci Yıldırım Çiçekleri ve 3'üncü Yavuz Selim Süvarileri oldu.

Yeşil Grupta 1'inci Barbaros Şampiyonları, 2'inci Şaha Doğru ve 3'üncü Yavuz Selim Efsaneleri oldu.

Turuncu Grup'ta ise 1'inci Yavuz Selim Şahları, 2'inci Yıldırım Beyazıt Kartalları ve 3'üncü Çubuk Şampiyonları oldu.

Çubuk Yıldızlar Liginde ise birinci grupta 1'inci Anadolu Efsaneleri, 2'inci Yavuz Selim Yıldızları ve 3'üncü Dörtlü Bulut oldu.  İkinci grupta 1'inci Sungurlar, 2'inci Cumhuriyetin Yıldızları ve 3'üncü Anadolu Gençleri oldu.

Ödül törenine katılan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, ilçede satranç dalının önemli bir konuma geldiğini dile getirerek, her turnuvaya hem ailelerin hem de öğrencilerin yoğun bir katılımı olduğunu kaydetti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise satrancın Çubuk'ta önemli bir spor dalı olduğunu vurgulayarak, çocuklar kadar ailelerin de bu spora sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Satranç turnuvası olduğu zaman ortamın çocuklarla cıvıl cıvıl neşelendiğini söyleyen Acehan, "Çubuk bu işe gönlünü vermiş. 2 bin 300 şu anda kayıtlı yavrumuz var. Ben öyle zannediyorum ki önümüzdeki dönemlerde Çubuk satrancın en önemli kalesi olacak. Bir de Çubuk festivali sırasında inşallah Türkiye satranç turnuvasını Çubuk'ta yapacağız" diye konuştu.

Turnuvada dereceye giren takımlar Ankara'yı, Türkiye Satranç Federasyonunun düzenleyeceği Çocuk ve Yıldızlar Ligi satranç turnuvasında temsil edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Düzenlenen Satranç Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement