Çubuk'ta Öğrencilere Temizlik, Sağlıklı Beslenme ve Eğitim Çantası Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Öğrencilere Temizlik, Sağlıklı Beslenme ve Eğitim Çantası Dağıtıldı

Çubuk ilçesinde, belediye tarafından ilköğretim okulları 1.sınıf öğrencilerine temizlik, sağlıklı beslenme ve eğitim çantası dağıtıldı.

14.02.2012 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk ilçesinde, belediye tarafından ilköğretim okulları 1. sınıf öğrencilerine temizlik, sağlıklı beslenme ve eğitim çantası dağıtıldı.

Çubuk Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Colgate, Girişim Et Entegre, Kay Süt, Türem Yumurta ve Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün desteklediği proje çerçevesinde ilköğretim okullarının 1. sınıflarına temizlik, sağlıklı beslenme ve eğitim çantası dağıtıldı, setle ilgili ayrıca uzmanlarca eğitim verildi.

Barbaros İlköğretim Okulunda çantaların dağıtım törenine katılan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, projeye destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

İlçede bin 674 öğrenciye dağıtılan setlerin önemine değinen Özden, aynı zamanda bu setlerin içinde güvenli internet kullanımıyla ilgili broşürler ve bilgilendirme notları bulunduğunu belirtti.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Derneği (T-HASAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hikmet Pekcan da projenin ikinci defa Çubuk Belediyesi tarafından düzenlendiğini vurgulayarak, diğer belediyelere ve yöneticilerine de örnek olmasını istedi.

Halk sağlığı konusunda okullardaki bilinçlenme düzeyinin gelişmesi gerektiğine değinen Pekcan, okullarda öğretmenlerin veya kuruluşların zaman zaman öğrencileri sağlık konusunda bilgilendirmesi gerektiğine işaret etti.

Sınıflarda öğrencilere sağlıklı beslenme, ağız ve diş sağlığı ile kişisel hijyen konularında eğitim veren Pekcan, "Ağız sağlığı çok önemli, dişleriniz çok önemli. Onun için diyoruz ki, her yemekten sonra dişlerinizi mutlaka fırçalayınız. Buna imkan ancak günde iki defa oluyor. Sabah erkenden evden çıkmadan önce fırçalayın, akşam yatmadan önce mutlaka fırçalayın. O zaman dişleriniz daha uzun süre ağzınızda kalacak ve uzun süre sağlıklı yaşayacaksınız" dedi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ise Belediye Başkanı'na, Milli Eğitim Müdürü'ne ve esnaflara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, içinde süt, kuru mendil, ıslak mendil, kuru sabun, sıvı sabun, diş macunu, kalem, not defteri, silgi, diş fırçası, güvenli internet, diş sağlığı, fırçalama yöntemleri ile ilgili broşürler ve hijyen, sağlıklı beslenme konularında bilgilendirme CD'leri bulunan çantalar çocuklara dağıtıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Öğrencilere Temizlik, Sağlıklı Beslenme ve Eğitim Çantası Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement