Çubuk'ta 'Türk Beyin Takımı' Ön Eleme Seçimleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta 'Türk Beyin Takımı' Ön Eleme Seçimleri Başladı

Çubuk'ta Dünya Zeka Oyunları´na katılacak beyin takımı elemeleri başladı.

16.04.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk'ta Dünya Zeka Oyunları'na katılacak beyin takımı elemeleri başladı.

Dünya Zeka Oyunları Federasyonu (WPF) tarafından her yıl farklı ülkede düzenlenen olimpiyatlara yarışmacı yetiştirmek amacıyla, Türk Beyin Takımı (TBT) tarafından Türkiye genelinde elemeler ve yarışmalar düzenleniyor. Türkiye genelinde düzenlenen zeka oyunları yarışmalarına katılacak öğrencileri seçmek amacıyla Çubuk'ta ön elemeler yapılmaya başladı.

Türkiye Beyin Takımı ve Akıl Oyunları Word Puzzle Federatıon Türkiye Temsilcisi öncülüğünde Çubuk'ta ön elemelerin başladığını söyleyen Bilişim Gelişim Programı (BGT) ve Altın Çocuklar Etüt Merkezi Müdürü Burcu Erkin, Çubuk geneli yarışmanın 8 Haziran 2014 tarihinde yapılacağını belirtti.

Yarışmada dereceye girenlerin Türkiye elemelerine katılmaya hak kazanacağını kaydeden Erkin, şunları söyledi:

Türk Beyin Takımı tarafından her yıl düzenlenen yarışma sürecinin sonucunda en başarılı olan çocuklarımız, Dünya Zeka Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası'na (WPC) katılarak ülkemizi temsil edecekler. Türk Beyin Takımı, yaş ve cinsiyetten bağımsız olarak, 2 ya da 3 aşamalı bir yarışma sürecinin sonucunda en başarılı olan 4 kişiden oluşmaktadır. Bu 4 asil üye dışında 2 kişi de yedek üye olarak seçilmekte. İnşallah bu gün başladığımız elemelerde Çubuk Beyin Takımı'nı seçeceğiz. 6 Haziran'a kadar yapacağımız akıl oyunları eğitimin sonunda Çubuk Beyin Takımı arasından seçilecek çocuklarımız Türkiye genelindeki yarışmalara katılacak. İnşallah oradan da seçilenler dünya çapında ilçemizi seçecek.

Çubuk'ta katılımın oldukça yoğun olduğunu ve özellikle ailelerin ilgi ve alakasının çok iyi olduğunu anlatan Erkin, "Mutlaka ilçemizdeki tüm ilkokul ve ortaokulda okuyan öğrencilerimizi elemelere bekliyoruz. Olmaz demeyin beklide sizin getirmediğiniz çoğunuz dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecektir" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta 'Türk Beyin Takımı' Ön Eleme Seçimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement