Çubuk'ta turşu festivali - Son Dakika
Güncel

Çubuk'ta turşu festivali

Çubuk\'ta turşu festivali

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ni Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kurbanychbek Omuraliev ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu de ziyaret etti.

07.09.2019 00:40  Güncelleme: 00:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ni Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kurbanychbek Omuraliev ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu de ziyaret etti.

Çubuk Çayı Vadisi'nde kurulan Çubukabad Park ve Festival Alanı'nda gerçekleştirilen festivalin ikinci günü şenlik havasında geçti. Her geçen gün katılımın arttığı festivale başkentin ilçelerinin yanı sıra Çankırı, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Hatay, Trabzon, Rize gibi birçok ilden de ziyaretçilerin katıldığı görüldü.

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kurbanychbek Omuraliev de festivale gelerek tanıtım ve satış için kurulan stantları gezdi. Çubuk'ta yaşayan Kırgız uyruklu vatandaşlar tarafından kurulan Kırgızistan örf, adet ve geleneklerinin tanıtımının yapıldığı otağ çadırını ziyaret eden Omuralev ve beraberindeki heyete Kırgız pilavı ikram edildi. Yöresel kıyafetlerle karşılanan Omuraliev, fetsival için Kırgızistan gelen halk oyunları grubunun gösterilerini izlerken, Kırgız sanatçıların verdiği konseri izledi.

Omuraliev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival sayesinde iki ülkenin dostluk ve kardeşliğinin pekiştiğini ifade etti.

Önümüzdeki yıl festivale daha fazla katkı vermek istediklerini anlatan Omuraliev, "Bu festival çok güzel bir festival oldu. Bizim Kırgız Türk dostluğumuzun daha da pekişmesine, sağlamlaşmasına vesile oldu. Türk sanatçılar geldi, Kırgız sanatçılar geldi ve hep beraber eğlenceli bir festival geçirdik. Bu festivaller dostluk ve kardeşlik festivalleri. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam da festival alnını ziyaret ederek stantları gezdi. Stantlardan alış veriş yapan Akbaşoğlu ve Çam, ismi Recep Tayyip Erdoğan olan 3 yaşındaki çocukla yakından ilgilendi, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Festivalin örnek bir festival olduğunu ve herkese tavsiye ettiğini söyleyen Akbaşoğlu ise, şunları söyledi:

"Çubuğun güzelliklerini hep beraber yerinde gördük. Rengarenk nimetlerden nasıl turşu kurulduğunu ve bunların lezzetlerini tatma imkanı bulduk. Tabi Türkiye'nin ne kadar büyük nimetler içerisinde olduğunu müşahede ettik. El emeği göz nuru, alın teriyle en güzel nimetlerin nasıl lezzete dönüştüğünü, her bir lezzetinde kendi içinde nasıl farklılaştığını müşahede etme ve tatma imkanı bulduk. Burada vatandaşlarımızın yoğun ilgisini gördük."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk'ta turşu festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi
    13:07 Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi

    Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, Şehitler Haftası kapsamında 195 şehit için mevlit programı düzenledi. Dernek binasında gerçekleşen programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilere de şifa diledi. Program sonunda şehit ailelerine helva ikram edildi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi
    13:06 Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Yozgat Valiliği, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda Yozgat'ın Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerine bağlı bazı köylerde hasar oluştuğunu bildirdi. Can kaybı ve yaralanan olmaması sevindirici olarak değerlendirildi. Okullar tatil edildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükkılıç, KAYMEK Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. İlçe esnafını ziyaret eden Büyükkılıç, park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı
    13:05 Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir evde kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da polis tarafından yakalandı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı ancak adli işlemleri devam ediyor.


Advertisement