Çukurova 7. Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Çukurova 7. Kitap Fuarı Açıldı

Yılın ilk TÜYAP Kitap Fuarı 14 Ocak 2014 Salı Günü Adana'da Kapılarını Açtı

15.01.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuruluşumuz TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, Çufaş Çukurova Fuarcılık Anonim Şirketi, Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen Çukurova 7. Kitap Fuarı, 14 Ocak 2014 Salı günü saat 12.00'da düzenlenen törenle Adana Vali Vekili Sayın Durmuş Gençer, Adana Büyükşehir Başkan Vekili Sayın Zihni Aldırmaz, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Sayın Doğan Hızlan, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, ve TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Sayın İlhan Ersözlü tarafından TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

235 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Çukurova 7. Kitap Fuarı kapsamında panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi 60 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 300 yazar kitapseverlerle buluşacaktır.

Çukurova Kitap Fuarı'na, altı gün süresince aralarında Doğan Hızlan, Ayşe Kulin, Canan Tan, Mustafa Balbay, Can Dündar, Gülten Dayıoğlu, Ahmet Ümit, İpek Ongun, Yekta Kopan, Haydar Ergülen, Ercan Kesal, Nebil Özgentürk gibi pek çok değerli yazar ve şair konuk oluyor.

"Orhan Kemal 100 Yaşında"

Edebiyatımızın en üretken yazarlarından biri olan Orhan Kemal'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla bir dizi söyleşi, panel ve sergi ile bir "Orhan Kemal 100 Yaşında Sempozyumu" kapsamında memleketi Adana'da anılacak. Sempozyum kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler "Yaşamı ve Eserleri ile Orhan Kemal", "Türk Edebiyatı'nda Orhan Kemal ve İzleri", "Edebiyattan Sinemaya Orhan Kemal", "Türkiye Yazarlar Sendikası'nın Anıt Yazarı Orhan Kemal 100 Yaşında", "Bursa Cezaevi'nde Bir Çukurovalı: Orhan Kemal" ve "Çukurova'dan bir Orhan Kemal Geçti" başlıkları altında paneller düzenlenecektir.

Sempozyum aynı zamanda bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Tasarımını Sadık Karamustafa'nın yaptığı, TÜYAP tarafından düzenlenen sergi yazarın yaşamı, Adana'da geçirdiği yıllar ve eserlerinden seçme metinlerden oluşuyor. "Bereketli Topraklar Yolculuğunda" Orhan Kemal 100 Yaşında sergisi fuar süresince ziyaret edilebilir.

Sempozyuma katılan konuşmacılar arasında Doğan Hızlan, Işık Öğütçü, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Turhan Günay, Haydar Ergülen, Nebil Özgentürk, Caner Cindoruk, Zafer Doruk, Bedri Aydoğan, Tahir Şilkan, Güney Özkılınç, Ali Ozanemre, Orhan Özdemir, Selamet Bağcı, Arslan Bayır, Bekir Dağsever, Hasan Hüseyin Çabuk, Veli Cuma yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çukurova 7. Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement