Çukurova Belediyesi'nden yangın mağduru kadınlara şalvar ve pijama - Son Dakika
Yaşam

Çukurova Belediyesi'nden yangın mağduru kadınlara şalvar ve pijama

Çukurova Belediyesi\'nden yangın mağduru kadınlara şalvar ve pijama

Adana'nın Kozan, Aladağ ve Karaisalı ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında mağdur olan vatandaşlara, Çukurova Belediyesi atölyelerinde hazırlanan şalvar, pijama, yazma dağıtıldı.

17.08.2021 12:07  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Kozan, Aladağ ve Karaisalı ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında mağdur olan vatandaşlara, Çukurova Belediyesi atölyelerinde hazırlanan şalvar, pijama, yazma dağıtıldı.

Çukurova Belediyesi atölyelerinde belediyeye hibe edilen 5 bin metre giysi yapımında kullanılabilecek kumaş şalvar, pijama, yazmaya dönüştürülerek, yangın bölgesindeki köylülere dağıtıldı. Çukurova Belediyesi'nin Tesisler Müdürlüğü'ne bağlı atölyelerde müdürlüğün biçki dikiş kursu eğitmenleri ve kursiyerlerinin ortak çalışması sonucu iki ayrı atölyede, 5 gün boyunca yapılan çalışma sonucunda 500'den fazla yöresel kadın şalvarı, 300 pijama ve 100 tane yazma dikildi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de hazırlattığı kıyafetleri dağıttı. Yangın mağduru kadınlar, Başkan Soner Çetin'in bu desteğine teşekkür ederek, şükranlarını sundu.

"Yardımlaşma ruhu genlerimizde var"

Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, yaşanan ve büyük maddi hasara yol açan yangının yaralarını sarmak için hareket ettiklerini söyledi. Sosyal belediyeciliğin ve yardımlaşma hareketinin öneminden bahseden Çetin, yangından etkilenen yöre halkının bir an önce normal hayatlarına dönmelerini canı gönülden istediklerini, talihsiz yangını yardımlaşma ve dayanışma hareketiyle kısa zamanda aşacaklarına inancını dile getirdi. Başkan Soner Çetin, "Yardımlaşma ruhu genlerimizde var, belediye olarak her zaman ihtiyacı olanlara ulaşmaya çalıştık, çalışıyoruz. Dayanışma ruhu geleneklerimizde var" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Çukurova Belediyesi'nden yangın mağduru kadınlara şalvar ve pijama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı
    21:28 Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı

    Van'ın Başkale ilçesine 40 kilometre mesafedeki Yukarı Dallı ile Doyum mahallelerinin yolunun açılması için karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Zorlu şartlarda 2 gün boyunca çalışan ekipler, 2 mahallenin yolunu açmayı başardı ve genişletme çalışmalarına devam ediyor.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi
    21:27 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucunda 14 gecekondu etkilendi. Bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale gelirken, bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amacıyla tahliye edildi. İstanbul Valiliği tarafından olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi.

  • Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu
    21:24 Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde jandarma ekipleri, Hasköy Mahallesi'nde bulunan bir gölet yakınında yaralı bir leylek tespit etti. Leyleğin sol ayağının kırık olduğu belirlendi ve tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.


Advertisement