Çukurova'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Çukurova'da Kültür Sanat

"Sınır", "Matruşka", "Kayıp Bolluk Ülkesi", "Komşu Köyün Delisi", "Rüya Oyunu" ve "Rahmetli de Sollardı" adlı oyunlar seyirciyle buluşacak.

16.02.2012 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bu hafta, "Karımla Evleniyorum",

"Sınır", "Matruşka", "Kayıp Bolluk Ülkesi", "Komşu Köyün Delisi", "Rüya Oyunu" ve "Rahmetli de Sollardı" adlı oyunlar seyirciyle buluşacak.

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), Ephraim Kishon'un yazdığı ve Hale Kuntay'ın çevirdiği, yönetmenliğini Ali Hürol'un yaptığı "Karımla Evleniyorum" adlı oyunu sahnelemeyi sürdürecek.

Gökhan Doğan, Burçin Börü, Murat Aslan, Murat Özben, Deniz Gökçe Kayhan ve Özlem Buluttekin'in rol aldığı oyun, sevginin, saygının azaldığı ve sadece nikahlı oldukları için evliliklerini sürdüren çiftlerin düştükleri durumu mizahi bir dille anlatıyor. Oyun, yarın, 18, 21, 22 ve 23 Şubat tarihlerinde izlenebilecek.

ADT, Muzaffer İzgü'nün yazdığı ve Boğaçhan Sözmen'in yönettiği "Sınır" adlı oyunu da yarın seyirciyle buluşturmaya devam edecek.

"Bilinmeyen bir yerde, sınır komşusu bilinmeyen ve bilinmeyen bir nedenle birbirine düşman olan iki ülkenin iki askerinin hikayesi"nin anlatıldığı oyun, Muzaffer İzgü'nün acılı ve gülünç kaleminden çıkan ilginç yorumuyla seyirciyle buluşacak.

ADT, Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı ve Hakan Boyav'ın yönettiği, geçtiğimiz sezon yoğun ilgi görerek kapalı gişe oynayan "Matruşka" adlı tiyatro oyununu yeniden sahneliyor.

Gökhan Doğan ve Derya Keyf'in rol aldığı, "kadın-erkek ilişkilerinde bir türlü yaratılamayan dürüst ve uygar tavırın" mizahi bir üslupla sorgulandığı oyun, 22, 23 ve 24 Şubat tarihlerinde izlenebilecek.

Ayrıca ADT, Harun Özer'in yazdığı ve Ebru Kara'nın yönettiği çocuk oyunu

"Kayıp Bolluk Ülkesi"ni, 19 Şubat tarihinde sahneleyecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise Üstün Dökmen'in yazdığı ve Ali Hürol'un yönettiği "Komşu Köyün Delisi" adlı oyunu, 18, 21 ve 22 Şubat tarihlerinde seyirciyle buluşturacak.

Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kazım Güçlü'nün yazdığı ve Önder Özcan'ın yönettiği "Rüya Oyunu" adlı çocuk oyununu da 19 Şubat tarihinde küçük seyirciler için sahneleyecek.

Aynı sahnede 18 Şubat tarihinde Kollektif Sanat Tiyatrosu "Rahmetli de Sollardı" adlı oyunu, 19 Şubat tarihinde ise Ergün Özfırıncı tek kişilik gösterisini sahneleyecek.

-Konserler-

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), yarın şef Gints Glinka yönetiminde ve solist Vicente Llimera'nın obuası eşliğinde, Vivaldi, Haydn ve Brahms'ın çeşitli eserlerini seslendirecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sahnesinde 19 Şubat tarihinde pop müzik şarkıcısı Fatih Erkoç bir konser verecek.

-Mersin-

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), besteci Nevit Kodallı'nın "Hürrem Sultan" adlı balesini sahneleyecek.

Deniz Olgay Yamanus'un sahneye koyduğu, librettosu ve koreografisi Oytun Turfanda'ya ait iki perdelik eser, 18 Şubat Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Orkestra şefliğini Murat Kodallı'nın yaptığı eserin dekor tasarımını Ahmet Seyhan Atamer, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ, ışık tasarımı ise Tarı Deniz'e ait.

Kanuni Sultan Süleyman'ın yaşamından önemli kesitlerin anlatıldığı ve oldukça kalabalık bir sanatçı kadrosunun görev aldığı eserde Kanuni'yi Ender Üçdemir, Hürrem Sultan'ı da Özlem Şenormanlılar canlandıracak.

MDOB, Carl Maria von Weber tarafından bestelenen "Abu Hassan" operasını sahneleyecek.

Kıvanç Uğraşbul'un sahneye koyduğu komik öyküsüyle romantik operanın güzel örneklerinden olan eser, 21 Şubat Salı günü Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Orkestra şefliğini Vladimir Lungu, koro şefliğini ise Oleg Constantinov gerçekleştirdiği eserin dekor tasarımı Seyhan Atamer, kostüm tasarımı Alev Tol, ışık tasarımı ise Ali Dedekargınoğlu imzası taşıyor. Başlıca rolleri Onur Polat, Sevil Erçak, Ufuk Kasar, Erdem Özdemir, Ayşin Yücel, Alpay Noyan Özbay ve Neslihan Ulaş'ın paylaştığı eserde Bağdat halifesinin Sakisi Ebu Hasan ve karısı Fatima'nın Halife ve karısı Zübeyde'ye birbirlerinin öldüğünü söyleyerek, onlardan para koparıp borçlarını ödemek istemeleri ve gelişen olaylar anlatıyor.

MDOB, İtalyan bestecisi Gaetano Donizetti'nin, "Don Pasquale" operasını sahnelemeye devam ediyor.

Rejisörlüğünü Recep Ayyılmaz'ın yaptığı, librettosunu Michele Accursi'nin yazdığı eser, 23 Şubat Perşembe günü Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Orkestra şefliği Vladimir Lungu'nun yaptığı eserin, dekor tasarımı Ferhat Karakaya'ya, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu'na, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, koreografisi ise Nil Berkan'a ait. Koreografi uygulamasını Serbülent Biçer'in gerçekleştirdiği eserde, başlıca rollerde Hasan Alptekin, Funda Uyanık ve Gökçen Büyükaslan, Umut Tarık Akça ve Hulusi Polat, Mustafa Özer, Alpay Noyan Özbay, Önem Özden, Zeynep Özgür Günal, Ayşin Alev Yücel yer alıyor.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çukurova'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement