Çukurova'nın Tıp Tarihi Kitap Oldu - Son Dakika
Yerel

Çukurova'nın Tıp Tarihi Kitap Oldu

Dr. S. Haluk Uygur ve Doç. Dr. Ali İhsan Ökten editörlüğünde Çukurova’nın Tıp tarihi yazıldı.

04.03.2016 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dr. S. Haluk Uygur ve Doç. Dr. Ali İhsan Ökten editörlüğünde Çukurova'nın Tıp tarihi yazıldı.

Dr. Uygur ve Dr. Ökten, "İlk Çağlardan Günümüze Çukurova Tıp Tarihi" kitabını konusunda uzman 15 kişinin yazdığını, kitabın Hititlerden başlayarak tüm antik çağdaki Çukurova'nın tıp ve sağlık ile geçmişini çok yönlü ele alarak günümüze kadar tüm ayrıntılarıyla incelendiğini belirttiler.

Kitap da ayrıca bunların yanı sıra Çukurova'da tıbbın folklorik yanını, tıbbi florasını, sıtma başta olmak üzere endemik hastalıkları ile yöreye hizmeti geçen yerli ve yabancı hekimlerin biyografilerine, katkılarına, sağlık kurumlarına, sağlık örgütlerine ve sağlık politikalarına da yer alıyor.

Editörlüğünü Dr. S. Haluk Uygur ve Doç. Dr. Ali İhsan Ökten'in yaptığı kitaba ayrıca 13 yazar daha katkı sunuyor. Kitap, "Eski çağlarda Çukurova tıp tarihi", "Efsanelerde tıp ve Çukurova", "Yakın zamanda Çukurova tıp tarihi", "Tabipler Birliği ve Adana Tabip Odası", ve "Tarihi Adana gazetelerinden sağlık küpürleri" başlığıyla 5 bölümden oluşuyor.

360 sayfa olan kitapta ayrıca siyah-beyaz ve renkli bir çok fotoğrafta bulunuyor. Kitap sadece hekimlere değil aynı zamanda tıp fakültesi öğrencileri için kaynak kitap olma özelliğini de taşıyor.

"İlk Çağlardan Günümüze Çukurova Tıp Tarihi" kitabı Adana Tabip Odası'nın katkılarıyla Karahan Yayınevi tarafından basıldı.

Kitabın tanıtım lansmanı ve imza günü Adana Tabip Odasının 14 Mart Etkinlikleri kapsamında 7 Mart 2016 Pazartesi Günü Saat 18.30'da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde yapılacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çukurova'nın Tıp Tarihi Kitap Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement