Çukurova Ödülü Şair ve Yazar Ülkü Tamer'e - Son Dakika
Güncel

Çukurova Ödülü Şair ve Yazar Ülkü Tamer'e

Çukurova Ödülü Şair ve Yazar Ülkü Tamer\'e

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında verilen 'Çukurova Ödülü'ne bu yıl gazeteci, yazar ve şair Ülkü Tamer değer bulundu.

27.02.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında verilen 'Çukurova Ödülü'ne bu yıl gazeteci, yazar ve şair Ülkü Tamer değer bulundu.

8'inci Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nin düzenleyicisi Çukurova Sanat Girişimi'ni temsilen Çetin Yiğenoğlu, Mehmet Karasu ile F. Saadet Bilir'den oluşan Seçici Kurul, etkinlik kapsamında konulan Çukurova Ödülü'nün 2014 yılında şair-yazar Ülkü Tamer'e verilmesini uygun buldu. Tamer, ödülün sembolü olan Çukurova ve Toroslar'a özgü kültlere çağrışımlarla yüklü heykelciğin 6'ncı sahibi oldu.

Seçici Kurul, ödülün Ülkü Tamer'e verilme gerekçesini şöyle açıkladı:

"Sanatın pek çok dalındaki verimliliği, edebiyatımızın şiir, öykü, oyun, anı türlerinde düzeyli yapıtlar ortaya koyması, özellikle Türk şiirinin modernleşme sürecindeki öncü rolü, öykülerinde, şiirlerinde yarattığı özgün dilin yanı sıra oyunculuk, çevirmenlik, yayıncılık, sinema alanındaki çalışmaları, toplumsal duyarlılığı, renkli, üretken, bilge kişiliğiyle kültürümüze katkıları dolayısıyla '8. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri 2014' kapsamında 6'ncı Çukurova Ödülü'nün Ülkü Tamer'e sunulması uygun görülmüştür."

Ülkü Tamer'e ödülünün Hatay'da 19 Mart'ta gerçekleştirilecek imza ve söyleşi programının ardından sunulacağı da bildirildi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çukurova Ödülü Şair ve Yazar Ülkü Tamer'e - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement