Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'ye ihanet yarışması açıldı da bizim mi haberimiz yok? Türk milletine en büyük ihaneti kim yaparsa, büyük ödül ona vadedildi de biz mi duymadık?

08.08.2017 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye'ye ihanet yarışması açıldı da bizim mi haberimiz yok? Türk milletine en büyük ihaneti kim yaparsa, büyük ödül ona vadedildi de biz mi duymadık?" dedi.

Erdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında (TTSO) iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, "Bu topraklara kim saldıracak olursa, bizim insanımıza kim musallat olursa bedelini anında ödeyecektir, nitekim ödettik. İşte hatırlayın Diyarbakır'da 53 kişiyi, hatırlayın Gaziantep'te 50'yi aşkın vatandaşlarımızı, onlara yaptılar ama bedelini ağır ödediler. Bundan sonra bu işler daha da ağır olacak." diye konuştu.

"Ana muhalefetin başındaki zatın asıl gölgelemeye çalıştığı adeta gövdesini siper ettiği hususun FETÖ'cülerin akıbeti olduğu açıktır." ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Siyasette yalan söyleme, söylediğini inkar etme işinde bu zatın oldukça mahir olduğunu kendi tecrübelerimizden biliyoruz. Mahkemelerdeki FETÖ'cüler de onun izinden gidiyorlar, elinde silahla ateş ederken görüntülenen adam neredeyse, 'bu silahı kim tutuşturmuş elime' edasıyla ifade veriyor. Akıncı'da üniformalı generallerin selam durduğu kişi arsa bakmak için orada bulunduğunu söylüyor. Yine darbecilerle birlikte yakalanan bir başkası 'sosyal bir etkinlik için oraya gitmiştim' diyor. Tüm gece Genelkurmay'daki darbecileri organize eden bir başkası gözümüzün içine baka baka 'odamdan hiç çıkmadım' diyor, hatta içlerinden darbeyi önlemek için oraya gittiğini, terörle mücadele amacıyla silah kuşandığını, terör saldırısını engellemek için tanklarıyla, uçaklarıyla, helikopterleriyle harekete geçtiklerini söyleyecek kadar zıvanadan çıkanlar oluyor. Halbuki mızrak çuvala sığmıyor. Ayan beyan her şey ortadadır."

Erdoğan, savcıların tüm tespitlerini yaptığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hakimlerimiz önlerindeki dosyalarda bulunan belgeler sayesinde tüm gerçekleri görüyorlar. Mahkemede masal anlatanlar nasıl bir dünyada yaşıyor bilemeyiz ama milletimiz bunların hepsini de gönlünde zaten Rabbimizin ifadesiyle 'belhüm adal' sıfatına mahkum ediyor. Şimdi mahkemelerimizin, milletimizin hissiyatını hukuk içinde hayata geçirmesini bekliyoruz. Biliyorum fazla vakit yok, çok kısa zamanda bu kararlar arka arkaya inşallah gelecek.

Hadi FETÖ'cü hainler ruhlarını ve bedenlerini Pensilvanya'daki şarlatana sattıkları için Alamut Kalesi benzeri kendi elleriyle inşa ettikleri bir hayal aleminde yaşıyorlar, hadi PKK'lı bölücüler en çok parayı kim verirse onun kiralık katili haline dönüşüyor, hani savcıları vurmakla, polislere saldırmakla övünen bir terör örgütü kendi ideolojik saplantısı içinde çırpınıp duruyor peki onlarla aynı yolda ilerleyen ana muhalefetin başındaki zata ve kendisini destekleyen güruha ne oluyor? Türkiye'ye ihanet yarışması açıldı da bizim mi haberimiz yok? Türk milletine en büyük ihaneti kim yaparsa büyük ödül ona vadedildi de biz mi duymadık? Bu gönüllü mankurtluk dalgasına kapılıp gidenler kendilerini ve evlatlarının geleceklerini de tehlikeye attıklarını acaba görmüyorlar mı? Terör örgütleri ağzıyla konuşanlar, teröristlerin cansiperane savunucusu kesilenler bu işin sonunun nereye varacağını hesaplamıyorlar."

"Bizim tek milletimiz parçalandığı, tek bayrağımız indiği, tek vatanımız bölündüğü, tek devletimiz yıkıldığı zaman kimsenin kendisini bu kıyametten uzak tutamayacağı belli değil miydi?" diye soran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyleyse Türkiye'nin içinden geçtiği şu kritik dönemde herkes aklını başına alsın. Sıfatı, görüşleri, tercihleri ne olursa olsun her vatandaşımız ülkesinin ve milletinin geleceğini kendi günübirlik çıkarlarının üzerinde tutmak zorundadır, aksi takdirde milletimiz ve tarih, adalet önünde hesap veren hainler gibi bu gafilleri de affetmeyecektir. Türkiye geçtiğimiz 15 yılda içerideki ve dışarıdaki tüm bu olumsuzluklara rağmen büyüdü, gelişti bugünlere geldi, inşallah önümüzdeki dönemde de yine bunlara rağmen hedeflerimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz. Kardeşlerim ne olur yeter ki bir olun, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım."

Öte yandan Erdoğan, Trabzon'da doğalgaza kavuşacak ilçeler bulunduğunu anımsatarak, "Bu yıl içerisinde inşallah Hayrat, Sürmene, Araklı, Arsin Organize Sanayi Bölgesi, Yomra, Akçaabat, 2018 içinde de Maçka, 2019'da Vakfıkebir, Beşikdüzü ve böylece inşallah Trabzon'da da doğalgaz sorunu çözülmüş olacak. TTSO'nun faaliyetlerinin ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Erdoğan'a, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu çeşitli hediyeler sundu.

Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri, TTSO meclis üyeleri ve iş adamları katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Pazaryeri ilçesinde orman köylülerine yangın önlemleri eğitimi verildi
    14:38 Pazaryeri ilçesinde orman köylülerine yangın önlemleri eğitimi verildi

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte orman köylülerine yangınlara karşı alınacak önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi. Pazaryeri Orman İşletme Şefliği yetkilileri, muhtar ve köylüleri bilgilendirerek bahçe temizliği ve anız yakma konularında uyarılarda bulundu. Gümüşdere ve Arpadere köylerindeki eğitimde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında önleyici tedbirler anlatıldı ve vatandaşların istek ve talepleri alındı.

  • İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı
    14:37 İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı

    Valilik, Cumartesi sabahı İstanbul ve çevresi için fırtına uyarısı yaptı. Doğu ve kuzeydoğudan esecek fırtınanın saatteki hızı 75 kilometreyi bulacak. İstanbul Valiliği, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi
    14:35 Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi

    Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı, Safranbolu Yenimahalle'de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda yaşatılacak. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, törende Ekmekci'nin halka yaptığı hizmetleri ve başarılı çalışmalarını vurguladı. Törende, Ekmekci'nin kızları tarafından sağlık istasyonunun tabela açılışı gerçekleştirildi.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da
    14:33 TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da

    TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yaşıtlarını ziyaret etti. Şenlikte çocuklar, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve hastane yetkilileriyle birlikte pasta kesti, hediyeler takdim etti. Şenliğe 29 ülkeden 500 çocuk katılıyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.


Advertisement