Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Elinde baltayla, molotofkokteyliyle, silahla, şunla bunla dolaşan bir nesil değil, bize öyle bir nesil lazım değil. Bize okuyan, düşünen, düşündüğünü uygulayan ve onu neticeye taşıyan bir gençlik lazım." dedi.

28.08.2017 23:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Elinde baltayla, molotofkokteyliyle, silahla, şunla bunla dolaşan bir nesil değil, bize öyle bir nesil lazım değil. Bize okuyan, düşünen, düşündüğünü uygulayan ve onu neticeye taşıyan bir gençlik lazım." dedi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı ile 3'üncü yıl özel yayını"nda, Türkiye'nin IMF'ye borcunu ödemesine ve Türkiye'nin ekonomik dış baskılara karşı ne kadar güçlü olduğuna yönelik soru üzerine, Davos'a gittiği dönemleri hatırlattı. Davos'ta IMF başkanı ile görüştüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Kendilerine dedim ki 'Bize siz tamam belli bir kredi verdiniz, kredi veriyorsunuz ama bize emir verirseniz, bu emri kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye'yi Başbakan olarak ben ve arkadaşlarım yönetiyoruz, size bunun yönetimini veremeyiz. Dolayısıyla siz paranızı alın, gelin hesabınıza kitabınıza bakın. Taksitlerde gecikme, bir şey var mı? Yok. Biz zaten size bu paraları da ödeyeceğiz, işimizi bitireceğiz.' Biz bu adımı attık, sene 2013. Biz IMF'e borcumuzu 23,5 milyar dolardı göreve geldiğimiz zaman. 23,5 milyar doları ödedik, 2013 borcu bitirdik. Ondan sonra onlar bizden borç talep etti, 'Verebilir misiniz?' diye. Ne istiyorlar dedim arkadaşlara. '5 milyar dolar.' dediler. Tamam, verebiliriz dedik. Ondan sonra baktılar ki bu Türkiye ileri doğru gidiyor, vazgeçtiler, istemediler. O zaman bizim Merkez Bankası rezervi de 27,5 milyar dolardı. Şu anda hamdolsun bizim Merkez Bankası döviz rezervi de 109 milyar dolarlarda, buralara kadar çıktık. Duruş çok önemli, hele bu duruşun yanında yaptığınız işin ne olduğunu bilirseniz, çalışmayı bilirseniz. İşte bakın şu anda ihracat 150 milyar doların üzerine çıktı. Düşmüştük, tırmandık ama biz 158 milyar doları gördük. Bakın, Borsa İstanbul'da endeks olarak 100'ün üzerinde. Nerelerden geldik buraya. Şimdi bütün mesele, işinizi biliyorsunuz ve sağlam duruyorsunuz, neyi nerede harcayacaksanız bunu biliyorsanız, evelallah bu ülke yükselişe devam edecektir ve biz 2023 hedeflerini yakalama azminden de taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz."

"Kütüphaneye şu anda çok ciddi hibeler var"

Kısıklı'da ikametgahındaki kütüphanesinde fotoğraf sanatçısı Ara Güler tarafından çekilen fotoğraf gösterilerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kütüphaneye yönelik yapılacak kitap seçkilerinin niteliklerine ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu fotoğrafa ilişkin "Bunlar benim ta imam hatip yıllarından itibaren aldığım kitaplarım, tabii Başbakanlığım dönemimde, vesaire dönemimde devam eden kütüphanem." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapımı devam eden kütüphaneye yönelik hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Benim evimde kütüphanem tamam, iki odamı tamamıyla o işe tahsis etmişim, üçüncü oda şimdi doluyor. Ankara'daki evim hakeza yine öyle fakat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi farklı olacak. İnşallah Cumhurbaşkanlığından sonra, bir Cumhurbaşkanlığı olarak tabii bir müzemiz olacak, bir de aynı şekilde bir kütüphanemiz olacak. İşte bu müzede uluslararası ziyaretlerde vesaire bize verilen birçok hediyeler, objeler, madalyalar, fahri doktoralar var. Bütün onları orada sergileyeceğimiz gibi işte, o müze içerisinde bunlar yerini alacak. Kütüphanede de elimdeki ne kadar kitabım varsa hepsi, o kütüphaneye bağışlamış olacağız. Böylece biz oradan kendimiz o manevi huzuru, hazzı inşallah almış olacağız. Onun hazzı içerisinde, sağ olsun Ara Güler geldiğinde bu çekimi bize yaptı ve miras olarak da tabii bu kalıyor fakat bu kütüphaneye şu anda çok ciddi hibeler var. Bu hibelerde de kim kütüphanemize bir hibede bulunduysa onun için hazırlamış olduğumuz bölümü onun adıyla, orada kapıya gerekli olan plaketi vesairesini yazacağız. Bu bölüm veya bu kitaplar filancanın Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'ne hediyesidir veya hibesidir diyeceğiz. Dolayısıyla gelenler, 'Burası tamamıyla filancanın...' Belki kendisi o zaman ölmüş olacak. Nitekim şu anda ölmüş olan, Allah rahmet eylesin, birçok vatandaşlarımızın aileleri kitaplarını buraya bağışlamaya başladılar. Şimdi onların biz bakımlarını yaptırıyoruz. Hepsi şu anda külliyemizde bakıma alınmış vaziyette ve o kitaplar bu kütüphanemizde yerini alacak."

Tespih koleksiyonu olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu tespihleri de inşallah yine o müzemizde sergileyeceğiz. Tespih koleksiyonu olanların, böyle çok farklı koleksiyon sahibi olanlar vardır, Bizdeki de fena değil. İnşallah onlar da o koleksiyonda yerini alır çünkü bunların hiçbirisi ebedi aleme gitmez. Onlar bu dünyada kalıcı eserler olarak kalır, oraları gezenler, görenler hiç olmazsa gördüğünde bize oradan bir Fatiha gönderirlerse ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

"İstanbul benim için büyük önem arz etti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'daki kapsamlı anma törenlerine dair kendisi için en önemli izleniminin sorulması üzerine, "İstanbul benim için büyük önem arz etti. Zira 15 Temmuz şehitler mekanı, İstanbul'da büyük önem arz etti ve oraya, güzel o mekana layık bir eser konuldu ve 250 şehidimiz de her birinin adına bir selvi dikildi." diye konuştu.

Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya Türküsü" şiirinden, "Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek." mısrasını okuyan Erdoğan, şöyle devam etti:

"O selvilerin altında şehidimizin adı yazıyor, künye elektronik, dijital. Akşamları ışıklandırma var, selvi oradan aydınlanıyor. Hakikaten proje gayet güzel, eksiklerimiz var inşallah oradaki o eksiklerimizi gidererek çünkü ziyarete gelenler orada araçlarını park etmede sıkıntı var biliyorum. Orada inşallah otoparklarımızı yapacağız iki kat. Bir tarafa da inşallah müze yapılacak. O müzeye de İstanbul şehitlerinin objeleri inşallah konulacak. Ziyarete gelenler de onların orada oturabileceği yerleri olacak ki olur ya orada Kur'an-ı Kerim okurlar, oradan şehitlere inşallah, Kur'an-ı Kerim ile onlara ulaşmaya çalışırlar, aynı şeyi burada inşallah yapacağız. Şu anda burada da şehitler makamı bitti, etrafta bir çalışma var. Aynı şekilde burada da bir otopark ve onun yanında bir müzeyi inşallah, İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, burada Ankara, aynı şekilde yapacaklar. Burası da süratle inşallah bittiği zaman çevre daha da farklı, güzel olacak. Böylece ülkemizin değişik yerlerinden gelenler buraya geldikleri zaman, hakikaten bakıyorsunuz, onların bir başka heyecanı var. Ben de onlarla zaman zaman buluşuyorum, o bize başka bir heyecan, gerçekten başta bir manevi haz veriyor. Bundan dolayı da ayrı bir mutluluğu yaşıyoruz. Sadece Türkiye değil, yurt dışından gelenler bile hemen Millet Camii'ne geliyor, orayı bir ziyaret ediyor, onlar da bize gerçekten ne kadar hayırlı bir iş yaptığımızı en güzel şekliyle ispat ediyor."

"2023'te 100'üncü yılla ilgili çalışmalarımız çok farklı olacak"

Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Cumhuriyetin 100'üncü yıl kutlamaları hazırlıklarının hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İnşallah eğer 2019'da milletimiz 'Durmak yok yola devam.' derse partimiz de bize böyle bir görevi verirse 2023'te inşallah 100'üncü yılla ilgili çalışmalarımız çok farklı olacak. Şu anda o projeyle ilgili çalışmalarımız tabii ilgili birçok arkadaşlarımızı, ehliyetiyle, liyakatıyla bu noktada kendini ispat etmiş kardeşlerimizi burada değerlendireceğiz. Hocalarımızı değerlendireceğiz. Sadece mimar, mühendis işi değil o iş. Burada bir de ilim, irfan sahibi büyüklerimizin buna katkısı çok olacak diye düşünüyorum."

Erdoğan, 2023'te muasır medeniyetler seviyesinin üstüne nasıl çıkılacağının çalışmalarının da başlatılacağını söyledi. Bunun için de altyapıyla üstyapıyla ilimde irfanda Batı'yı aşacak bir gençliğin yetiştirilmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, özellikle gençlere verilen önemin bu noktada arttığını vurguladı. Her alanda bu işi aşacak bir neslin yetiştirilmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, bu neslin övünç kaynağı olacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elinde baltayla, molotofkokteyliyle, silahla, şunla bunla dolaşan bir nesil değil, bize öyle bir nesil lazım değil. Bize okuyan, düşünen, düşündüğünü uygulayan ve onu neticeye taşıyan bir gençlik lazım." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor
    23:08 TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zimbabve'de tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitime destek amacıyla çeşitli tarım ekipmanları temin ediyor. TİKA'nın sağladığı yer fıstığı ayıklama ve mısır taneleme makineleri, Zimbabveli gençlerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak için kullanılacak. Proje, Zimbabve'nin tarıma elverişli topraklarında gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi
    23:00 İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi

    İzmir'de öz kardeşini öldüren cinayet zanlısı, Sırbistan'a kaçtıktan sonra İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Sırbistan'a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirilen zanlı, İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı, sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşiyle aralarındaki husumetten dolayı cinayeti işlediğini söyledi.

  • Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi
    22:57 Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi

    Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile yol kapatma tartışması sebebiyle tartışan şüpheliler, belediye başkanına saldırmaya kalkıştı. Şüpheliler, çevredekilerin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Demirtaş ve yakınları olaydan yara almadı. Polis ekipleri şüphelilerin ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.


Advertisement