Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKPM'nin Kararı Siyasi, Tanımıyoruz! - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKPM'nin Kararı Siyasi, Tanımıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKPM'nin Türkiye ile ilgili kararı için "Bu siyasi bir karardır, tanımıyoruz" dedi. Bu yıl içinde AK Parti'nin başına geçeceğinin sinyalini de veren Erdoğan, Sincar operasyonu konusunda ise ABD'yi yalanladı.

25.04.2017 21:29  Güncelleme: 00:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Reuters haber ajansına mülakat vererek gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

"AKPM'NİN KARARINI TANIMIYORUZ"

AKPM'nin "siyasi denetim" kararına ilişkin soru üzerine Erdoğan, Fransa'da pazar günü bir seçim yapıldığını hatırlatarak, bu seçimin OHAL şartları içerisinde gerçekleştiğini belirtti.

Fransa'da yaklaşık 1,5 yıldır neden OHAL uygulamasının yürürlükte olduğunu soran Erdoğan, "Sadece bir terör örgütüne karşı -ki sadece 15-20 kişinin öldürüldüğü bir terör olayıydı bu, bunun ardından- böyle uzun süreli bir OHAL uygulamasına başladı. Pazar günü yapılan seçim OHAL şartları altında yapıldı. Şimdi 15 gün sonra yapılacak olan seçim yine OHAL şartları altında yapılacak. Peki Fransa ile ilgili acaba böyle bir şart ve yahut böyle bir uygulama gündeme geliyor mu? Böyle bir şey asla yok. Türkiye'de devletin yıkılmasına yönelik bir darbe girişimi var. Bu darbe girişimine karşı Türkiye OHAL'i uygularken, silahlı kuvvetlerinin içerisindeki bu FETÖ mensuplarını temizliyorsunuz, emniyetin içerisindeki terör örgütü mensuplarını temizliyoruz, aynı şekilde devletin kurumlarının içerisine sızmış olan bu terör örgütü mensuplarını temizliyoruz. Bunu temizlemek mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

Doğu Almanya ile Batı Almanya'nın birleşmesi sürecinde 500 bini aşkın insanın devletten temizlendiğini belirten Erdoğan, "Buna kimse bir şey diyebilmiş midir? Dememiştir. Şu anda Türkiye'ye karşı alınan bu karar tamamen siyasidir. Biz zaten böyle bir kararı tanımıyoruz. İstedikleri kadar böyle bir kararı almış olsunlar. Çok da büyütmüyoruz. Bu karar alınmıştır, geçmiştir." dedi.

AB'YE UYARI: 3-5 SENE DAHA OYALAYAMAZLAR

Bu ay sonunda Brüksel'de dışişleri bakanları toplantısı yapılacağına işaret eden Erdoğan, bu toplantıdan ne çıkacağını göreceklerini belirterek şunları söyledi:

Samimiyseler, dürüstseler AB'den Sorumlu Bakanım ve Dışişleri Bakanım dahil olmak üzere oturulur ve bir an önce bu iş hallolur. 'Ha bunu halletmeyeceğiz, biz 3-5 sene daha bunu sallayacağız' derlerse bize de o zaman yapacağımız tek şey kalıyor. Millete gitmek. İngiltere gitti mi millete? Gitti. Brexit kararını çıkardı mı? Çıkardı. Ne oldu. Şu anda çok da rahat huzurlu şekilde geleceğe yürüyorlar.

AYM VE AİHM'İN BU KONUDA YETKİSİ YOK"

Erdoğan, referandum konusunda da değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin Danıştay ve YSK kararlarının ardından AYM ve AİHM'e gideceği değerlendirmelerini eleştiren Erdoğan "Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin referandum sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yetkisi yok" dedi.

"AK PARTİ'NİN BAŞINA GEÇECEĞİM"

Referandum'un ardından partili olma yasağının kalkacağını da hatırlatan Erdoğan şunları söyledi:

2017 içinde kongre yapılamaz diye bir şey yok. Resmi sonuçlar YSK tarafından açıklandıktan sonra AK Parti'nin başına geçeceğim. Kabine revizyonu gündemimize dahi gelmedi. Şu anda Türkiye'nin gündeminde bir erken seçim yok.

"OPERASYON ÖNCESİ ABD, RUSYA VE K. IRAK'A HABER VERİLDİ"

Erdoğan, bu sabah Suriye'nin Karaçok ve Kuzey Irak'ın Sincar bölgelerine düzenlenen operasyonlar öncesi ABD, Rusya ve Kuzey Irak'a haber verildiğini de açıkladı. Erdoğan "Sincar'ın PKK'nın üssü olmasına izin vermeyeceğiz. Sincar'ı ikinci bir Kandil olarak değerlendiriyoruz ve buna müsaade etmeyiz. O bölge terörden arındırılana kadar operasyonlar devam edecek. Operasyonlarda kesinlikle peşmerge hedef alınmıyor" dedi.

ABD'Yİ YALANLADI

Erdoğan, bu sözleriyle ABD'yi de yalanlamış oldu. Beyaz Saray, bu akşam yaptığı açıklamada, operasyon konusunda koalisyon güçlerine bilgi verilmediğini ve bu "saldırıdan" derin endişe duyulduğunu belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKPM\'nin Kararı Siyasi, Tanımıyoruz!

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKPM'nin Kararı Siyasi, Tanımıyoruz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement