Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Birçok ülkede eperyalizmin hakim ruhunu görüyoruz" - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Birçok ülkede eperyalizmin hakim ruhunu görüyoruz"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zulmün egemen olmadığı, barışın egemen olduğu bir dünya hep hayalimizdir.

10.12.2019 18:59  Güncelleme: 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zulmün egemen olmadığı, barışın egemen olduğu bir dünya hep hayalimizdir. Bunu başarmamız lazım. Özellikle birçok ülkede hala emperyalizmin o hakim ruhunu görüyoruz, bundan kurtulmamız lazım." dedi.

Erdoğan, Bilkent Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programda öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Bir öğrencinin "Cumhurbaşkanı kütüphanesi ne zaman hizmete geçecek?" sorusuna Erdoğan, "Bizim Cumhurbaşkanı kütüphanesine farklı ülkelerden gelen insanlar, kütüphanemizi gördükleri zaman onlar da 'Türkiye nasıl değişmiş' diyecekler. Zannediyorum ki kısa bir zaman içinde açılacak. Hedefimiz ekim ayında açmaktı ama şimdi gün sayıyoruz. Müteahhit firmamız bütün çevre düzenlemelerini bitirmek suretiyle bize 'şimdi açabiliriz' dediği anda inşallah 2020'nin ilk müjdesi bu olacak." yanıtını verdi.

Başka bir öğrencinin "Bir insan olarak sizin en büyük hayaliniz nedir? Türkiye'yi 20 yıl sonra nerede görüyorsunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Türkiye'yi dünyada ilk 10 ülke arasında görmeyi hayal ediyoruz. İlk 10'nun içerisinde olan Türkiye bizim için çok değerlidir. Bu hedefe doğru inşallah yürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Birçok ülkede emperyalizmin hakim ruhunu görüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 ve 2071 hedeflerinde Türkiye'nin belirleyici bir güç olarak mesafe kat etmeyi sürdüreceğini ifade ederek, "Zulmün egemen olmadığı, barışın egemen olduğu bir dünya hep hayalimizdir. Bunu başarmamız lazım. Özellikle birçok ülkede hala emperyalizmin o hakim ruhunu görüyoruz, bundan kurtulmamız lazım." diye konuştu.

Afrika ülkelerinde kişi başına düşen milli gelirin Türkiye'nin 20 yıl önceki durumundan daha düşük olduğuna işaret eden Erdoğan, "Biz şu anda uluslararası donörler camiası içinde en az gelişmiş ülkelere en büyük desteği veren ülkeler arasında birinciyiz. Bizden milli geliri itibarıyla zengin olan ülkelerin hiçbirisi bizim bu yaptığımızı yapmıyor." ifadelerini kullandı.

Arnavutluk'ta yaşanan deprem sonrasında Avrupa ülkelerinden Durres bölgesine yardım gitmediğini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin Kızılay ve AFAD ile bölgeye anında intikal ettiğine dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanımı heyetiyle oraya gönderdim. Arnavutluk'ta 500 konut inşa etmeye başlıyoruz. Biz şu anda bu insanlara yardım yapmazsak bu insanlar kışı nasıl anlatacaklar. Diğerleri (Avrupa) henüz bu işe yaklaşmadılar. Biz şu anda 500 ile 100 milyon dolar arasında bu konutlar için yardım yapmayı planlıyoruz."

"Gençlerden beklentiniz nedir?" sorusuna cevaplayan Erdoğan, gençlere "oku, düşün, uygula ve neticelendir" tavsiyesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Okuyacağız yetmez ama okuduğumuzu düşüneceğiz. O da yetmez, uygulayacağız ve hayata geçireceğiz. O da yetmez neticelendireceğiz. Yani bu dört aşamayı gerçekleştirdiğimiz takdirde başarıyı yakalarız." dedi.

Allah'ın okumayı, Peygamber'in de iyi ahlakı emrettiğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim gençlerimizin içinden asla terörist çıkmamalı. Diyarbakır'da annelerin nasıl ağladığını görüyorsunuz. Dün akşam mutlu oldum çünkü kaçırılan gençlerden bir tanesinin annesiyle konuştum. Onun mutluluğuna erdim. Şu anda herhalde annesine ulaşmıştır. Bu sabah Diyarbakır'a, annesine dönecekti. Annesinin o mutluluğu her şeyin üstünde. Bu gençler 13-14 yaşlarında dağlara kaçırıldı. İçinizde anne ve baba adayları var. Evladından mahrum olan annenin durumunu düşünün. Bu gençler nasıl bu hale geldi? Biz bilgisayarıyla hareket eden, kalem ve kitapla hareket eden bir nesil olarak Türk gençliği görelim istiyoruz. Dünyada başı çeken bir neslimiz olsun. Biz sizlere sırtımızı bu noktada dayayacağız ve sizlerle beraber geleceğin ilk 10 içerisindeki Türkiye'sini kuracağız."

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar'ın da konuşma yaptığı programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Doğramacı da katıldı.

Programda ayrıca "Her insan bir dünya" temalı film gösterildi.

(Bitti)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Birçok ülkede eperyalizmin hakim ruhunu görüyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Birçok ülkede eperyalizmin hakim ruhunu görüyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonu: 9 Zanlı Gözaltına Alındı
    14:28 Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonu: 9 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda polis ekipleri tarafından 9 zanlı gözaltına alındı. Bandırma, Gömeç, Edremit, Susurluk, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimlerde, şüphelilerin üst aramalarında 33,31 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, hassas terazi, bir adet uyuşturucu hap ile payp (uyuşturucu içiminde kullanılan aparat) ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
    14:24 Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çember operasyonunda, 9 ayrı suç kaydı ve 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli C.Y., Nurdağı ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.

  • Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi
    14:23 Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Mahalle Muhtarları Derneği'nin başkanlığına Eyüp Gönültaş seçildi. Dernek binasında gerçekleştirilen seçimde, 60 mahalle muhtarı katılım gösterdi. Gönültaş, seçim sonrası birlik ve beraberlik mesajları vererek, Akçadağ'a hizmet etmeyi öncelikli hedefleri arasında belirtti.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek
    14:22 Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek

    Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde kaldırımları işgal eden esnafa yönelik denetim gerçekleştirildi. Kaldırımları kullanmak isteyen vatandaşların talepleri üzerine denetimler sık bir şekilde devam edecek.


Advertisement