Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz" -"Maden sahasında yapılan çalışmalar neticesinde 109 ton altın kaynağıyla 60 ton altın rezervi tespit edildi.

27.01.2023 15:12  Güncelleme: 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz"

- "Maden sahasında yapılan çalışmalar neticesinde 109 ton altın kaynağıyla 60 ton altın rezervi tespit edildi. Bir başka ifadeyle 3,5 milyon Ons kaynağı altının bir an önce Türk ekonomisine kazandırılması için çalışmaları hızlandırdık"

-"Maden sahasındaki faaliyetler 3 faz olarak 500 milyon dolara ulaşacak şekilde planlandı"

-"70 milyon dolar yatırım gerçekleştirilerek projenin ilk kısmı tamamlandı. Tesis ilk altın dökümünü yapacak şekilde hazır hale getirildi"

-"Kalan iki fazın yatırımlarını 3 yıl içinde neticelendirmeyi planlıyoruz. Yıllık üretim miktarını 6,5 tona yükselteceğiz"

-"Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden birisi olacaktır"

-"1 milyar 771 milyon lirayı bulan yatırım ve projelerin resmi açılış sevincini yaşayacağız"

- "Türkiye 2002 yılından itibaren tarihinin en büyük kalkınma ve demokrasi hamlelerini gerçekleştirmiş ülkedir. Son 20 yılda büyük gayretle çalışarak bölgenin ticaret merkezi haline getirdik"

-"Göreve geldiğimiz Türkiye ile bugünün Türkiyesi arasındaki devasa farkı ideolojilerinin penceresinden bakmayan herkes görüyor"

-"Yaşı 35-40'ın üzerinde olan vatandaşlarımız iktidarımız döneminde yapılan hizmetlerin büyüklüğünün ne manaya geldiğini biliyor"

-"Eğitimde binadan personele pek çok kronik sorunu çözdük. Hastaneler örnek gösteriliyor. Yolların standardı pek çok AB ülkesinin üzerinde"

-"Havalimanlarımız dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Enerjide yeni boru hatları, arama sondaj faaliyetleriyle kendi hikayemizi yazıyoruz"

-"Nüfusumuzun yüzde 85'ine yakını doğal gaza kavuştu. Birileri güneş ve rüzgar enerjisini yeni yeni keşfededursun, biz Avrupa'da 5'inci, dünyada 12'nci sıraya yükseldik"

-"Filomuza kattığımız sondaj ve sismik araştırma gemilerimizle dünyanın en geniş filosunu kurduk"

-"Karadeniz'de 710 milyar metreküplük ülkemizin en büyük doğal gaz keşfini yaptık"

BİLECİK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni"ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement