Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Hafta İçerisinde Sayın Bahçeli ile Bir Araya Gelebiliriz. - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Hafta İçerisinde Sayın Bahçeli ile Bir Araya Gelebiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Hafta İçerisinde Sayın Bahçeli ile Bir Araya Gelebiliriz.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Belki bu hafta içerisinde Sayın Bahçeli ile bir araya gelebiliriz" dedi.

07.12.2018 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Belki  bu hafta içerisinde  Sayın Bahçeli ile bir araya gelebiliriz" dedi.

"CUMHUR İTTİFAKINI BOZDURMAMAK NOKTASINDA KARARLIYIZ"

Erdoğan,cuma namazını Ataşehir'deki Hz.Ali Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Cumhur İttifakı'yla ilgili soruya "Burada bizim birbirimize karşı olan dayanışmamız birbirimizle geleceğe yürüyüşteki hassasiyetlerimiz bunu da tabi kıskanan bazı oluşumlar var. Bu oluşumların içerisinde her an değişik birçok şeyler olabiliyor. Bunun başında ana muhalefet var. Bunun yanında dağdaki terör örgütünü yanına alanlar var. Bütün bunları anlamamak için sebep yok. Çok açık, net. Her şey ortada. ve biz bu Cumhur İttifakını bozdurmamak noktasında kararlıyız. Hele hele bu yerel seçim ülkemiz için ciddi manada yedi düvelin ülkemize milletimize saldırdığı bir dönemde büyük önem arz ediyor. Onun için de şu anda teknik çalışmaları yürüten arkadaşlarımız var. Onlar bu çalışmalarını tamamlar tamamlamaz; belki de bu hafta içerisinde biz Sayın Bahçeli ile bir araya inşallah gelebiliriz. Kendilerinin de şartları durumu elvermesi halinde. ve arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları bir değerlendiririz. Önümüzde ayrıca zaman var. Burada Yüksek Seçim Kurumu'nun takvimi önem arz ediyor. Bizim kendi takvimimiz de kendimize göre önem arz ediyor. ve bu şekilde kendileri ile görüşeceğiz. Zaten şu anda biz 75 belediyemizi açıkladık. 74 ya da 75. Kalanları da şu anda ittifakımızı yaptığı çalışmaya göre açıklayacağız"

"SUNUM NETİCESİNDE DE 'UYGUNDUR' 'UYGUN DEĞİLDİR' "

Askerliğin 9 aya düşürülmesi konusunda sorulan bir soruya ise Erdoğan, "Tabi bana kesin neticeyi vermedikten sonra bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Şu anda bu işin birinci derecede sorumlusu Milli Savunma Bakanımız, Silahlı Kuvvetlerimiz, başta Genel Kurmay Başkanım, kuvvet komutanlarımız olmak üzere. Onlar çalışmayı yapacaklar onlar çalışmayı yaptıktan sonra bize sunumlarını yapacaklar. Bu sunum neticesinde de 'uygundur', 'uygun değildir' bunu söyleyeceğiz. Ona göre adımı atacağız" şeklinde cevapladı.

"KANADA SEYAHATİNDEN HABERDARIM"

MİT Başkanının Amerikan Kongresi'nde sunum yapmasının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Latin Amerika seyahatlerinden sonra MİT başkanımız oradan Kanada'ya ayrıldı. Kanada'dan sonra böyle bir gelişme olmuş olabilir. Her an oraları da bilgilendirme arzusundayız. Fakat orada böyle bir bilgilendirmenin yapıldığını son olarak ondan haberdar değilim. Ama Kanada seyahatinden haberdarım" diye konuştu.

"SAYIN PUTİN'LE O SÜREÇ İÇERİSİNDE ÖNCE BİR TELEFON GÖRÜŞMEM OLDU"

" Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi,  Rusya'da tutulan Ukrayna askerlerinin serbest bırakılması noktasında 'Türkiye'den destek ve yardım istiyoruz' dedi. Bu konu da bir çalışma var mı?" şeklindeki soruya Erdoğan, "Taraflardan aldığım bilgiler oldu. Sayın Putin'le o süreç içerisinde önce bir telefon görüşmem oldu. Daha sonrasında Arjantin'de heyetler arası görüşme yaptık. Tabii yine telefonla Sayın Poroşenko ile bir görüşmem oldu. O da bu söylediğiniz taleplerini, kendisi bana iletti. Ben de bu talepleri sayın Putin'e ifade ettim. Kendisinden ricada bulundum.  Onlarda gelişmelere göre temenni ederim ki olumlu bir yaklaşım içerisinde bulunsunlar. Bu gemide alınanlar, onlarla ilgili öyle zannediyorum ki bir sorgulama süreçleri vardır. Sorgulama sürecinden sonra onlarda kararlarını vereceklerdir. Biz tabi bu işlerde ancak ricacı olabiliriz daha da ileri gidemeyiz" yanıtını verdi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Hafta İçerisinde Sayın Bahçeli ile Bir Araya Gelebiliriz. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • Niğde'de Kırmızı Işık İhlali Kaza Yaralıları
    11:16 Niğde'de Kırmızı Işık İhlali Kaza Yaralıları

    Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil başka bir otomobile çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • 90 Yaşındaki Emekli Cerrah Erdoğan Sönmez Hayatını Kaybetti
    11:15 90 Yaşındaki Emekli Cerrah Erdoğan Sönmez Hayatını Kaybetti

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki emekli cerrah Erdoğan Sönmez, kuruttuğu yaprakları sanata dönüştürerek tanınmıştı. Sönmez'in cenazesi Kocacamide kılınan namazın ardından Börülceköy mezarlığında defnedildi. Meslektaşları ve sevenleri cenaze törenine katıldı.

  • Süs Bitkisi Çalınan Esnaf: 'İki Gün İçinde Getirmezse Şikayetçi Olacağım'
    11:15 Süs Bitkisi Çalınan Esnaf: 'İki Gün İçinde Getirmezse Şikayetçi Olacağım'

    Aydın'ın Efeler ilçesinde havalandırmak için dükkanının önüne çıkardığı süs bitkisinin saksısında olmadığını fark eden esnaf Aykut Ünlü, kamera kayıtlarını izleyince çalındığını fark etti. Ünlü, hırsıza seslenerek 'İki gün içerisinde geri getirmezse elimizdeki görüntülerle suç duyurusunda bulunacağız' dedi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek
    11:14 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması ve üreticilerin verimli, pazar değeri yüksek alternatif ürünlere yönlendirilmesi amacıyla 'Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi'ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği verilecek ve başvurular alınmaya başlandı. Bu desteklerle Kandıra karpuzunun üretiminde artış sağlanması ve atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması hedefleniyor.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman, Mihalgazi Camisi'nde teravih namazını kıldıktan sonra Beşiktaş Mahallesi'ne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Yaman, vatandaşların sorunlarını dinleyerek kente ilişkin projelerini anlattı. Mahalleliler ise ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. Yaman, Bilecik'i vatandaşlarla birlikte yönetmek ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için aday olduğunu belirtti.

  • Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi
    11:14 Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi

    Embryo grubu, 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konserde cazseverlerle buluştu. Grup, 55 yıllık geçmişlerinden süzülüp gelen, doğaçlamalarla renklenen bir konser sundu. Festival, yarın Ondrej Krajnak konseriyle sona erecek.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda Yaman, Bilecik için planladığı projeleri anlattı ve şehri daha yaşanabilir ve gelişmiş bir kent yapmak için çalışacaklarını belirtti. Etkinliğe AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Serkan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Servet Yılmaz, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adayları ile partililer de katıldı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.


Advertisement