Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Antlaşması'nın 98. yıl dönümü için mesaj: Mücadelemiz uluslararası alanda tasdik edildi - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Antlaşması'nın 98. yıl dönümü için mesaj: Mücadelemiz uluslararası alanda tasdik edildi

Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mesaj geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anan Erdoğan, "Kahraman milletimizin her türlü imkansızlığa, ihanete ve zorluğa rağmen zaferle taçlandırdığı istiklal mücadelesi, Lozan Barış Antlaşması ile uluslararası alanda da tasdik edilmiştir" ifadelerini kullandı.

24.07.2021 19:14  Güncelleme: 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 98. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

"ULUSLARARASI ALANDA TASDİK EDİLMİŞTİR"

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş belgelerinden Lozan Barış Antlaşması'nın 98'inci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Kahraman milletimizin her türlü imkansızlığa, ihanete ve zorluğa rağmen zaferle taçlandırdığı istiklal mücadelesi, Lozan Barış Antlaşması ile uluslararası alanda da tasdik edilmiştir" değerlendirmesini yaptı.

"HAİN EMELLERİNİ BOŞA ÇIKARMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye'nin tarihinden aldığı cesaret ve ilhamla aydınlık geleceğini inşa etme yolunda 98 yıldır büyük bir istikrarla ilerlediğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, milletimizin huzur, barış ve esenliğine yönelik hain emelleri boşa çıkarmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023'e ekonomik, askeri, siyasi ve diplomatik bakımdan daha güçlü, daha bağımsız, daha müreffeh bir ülke olarak girmekte kararlıyız. Suriye'den Libya'ya, Doğu Akdeniz'den terörle mücadeleye kadar farklı sahalarda elde ettiğimiz kritik başarılar, ülkemizin hak ve menfaatlerini koruma konusundaki irademizin en net göstergesidir. Türkiye bu mücadele alanlarının hiçbirinde belli çevrelerin tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyecek, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını savunmayı sürdürecektir. Bu düşüncelerle Lozan Barış Antlaşması'nın 98'inci yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını tazimle anıyor; aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Lozan Antlaşması\'nın 98. yıl dönümü için mesaj: Mücadelemiz uluslararası alanda tasdik edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Antlaşması'nın 98. yıl dönümü için mesaj: Mücadelemiz uluslararası alanda tasdik edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çevre Bakanı Özhaseki, Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu
    14:21 Çevre Bakanı Özhaseki, Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak'taki Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, bölgede TOKİ tarafından müze, sosyal tesis ve çarşı inşaatlarına başlandığını belirtti. Projenin tamamlandığında Zonguldak'a yakışacak bir alan olacağını söyleyen Özhaseki, ayrıca esnafın işlerini sürdürebilmeleri için yeni iş yerleri yapıldığını da açıkladı.

  • Samsun'da Sahte Anketlere Tepki
    14:20 Samsun'da Sahte Anketlere Tepki

    Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, sahte anketlerle başkanlık hayali kuranları halkın tepkisiyle karşılayacaklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
    14:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu ve Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında ortak hizmet projeleri gerçekleştirilecek ve Antalya'nın çevre, ekoloji ve gastronomi alanlarındaki potansiyeli değerlendirilecek.

  • Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: 'Sevdalı olduğumuz ilçemizde oynanan oyunlara 'dur' dedik'
    14:19 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: 'Sevdalı olduğumuz ilçemizde oynanan oyunlara 'dur' dedik'

    Samsun'un Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Adayı Hasan Togar, kirli yatırımlara karşı çıktığı için aday gösterilmediğini söyledi. Togar, ilçede yapılan hizmetlerle en başarılı ilçe belediyesi olarak gösterilen Tekkeköy'ün vatandaşların yoğun isteğiyle Yeniden Refah Partisi'nin adayı olarak girdiğini belirtti.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor
    14:17 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefet partilerinin popülist vaatlerine dikkat çekerek, Ankara ve İstanbul belediye başkanlarının vaatlerinin büyük bir kısmını gerçekleştiremediklerini söyledi. Tekin, seçim çalışmalarında karşılaştığı iki tür insanın farkına da değindi ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Ayrıca, Tekin Çat ilçesinde yeni bir öğretmenevi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:14 Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kırıkkale'de 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mehmet Makas başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınan tedbirler, seçim günü yapılacak işlemler ve riskli durumlar değerlendirildi. Vali Makas, toplantıda her türlü tedbirin alındığını belirterek, sonuçların Kırıkkale ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı
    14:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı

    31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçeceği konuşulan Bursa'daki mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda 90 bin kişinin olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Durmak yok, yola devam. Pazar günü inşallah sandıkları gümbür gümbür patlatacağız. Bursa'yla birlikte Türkiye Yüzyılına hazırlanıyoruz. Biz biliyoruz ki Bursa'nın boş lafla işi olmaz" dedi.


Advertisement