Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fetö'nün TBMM'yi Bombalamasıyla Osmanlı Meclis-i Mebusan'ının Kapatılması... - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fetö'nün TBMM'yi Bombalamasıyla Osmanlı Meclis-i Mebusan'ının Kapatılması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fetö\'nün TBMM\'yi Bombalamasıyla Osmanlı Meclis-i Mebusan\'ının Kapatılması...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz'da bu örgüt mensuplarının yaptıkları ihanetin büyüklüğünü ancak bir asır önceki işgal günleriyle mukayese edebiliriz. FETÖ'nün TBMM'yi bombalamasıyla Osmanlı Meclis-i Mebusan'ın kapatılması aynı şeydir.

01.02.2017 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, " 15 Temmuz'da bu örgüt mensuplarının yaptıkları ihanetin büyüklüğünü ancak bir asır önceki işgal günleriyle mukayese edebiliriz. FETÖ'nün TBMM'yi bombalamasıyla Osmanlı Meclis-i Mebusan'ın kapatılması aynı şeydir. Aynı amaca yöneliktir. Orada bir fark yok. Her ikisi de milli iradenin tecelligahı olan bu kurumları işlemez hale getirerek, ülkenin işgaline zemin hazırlama amacı gütmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödülleri törenine katıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen törende; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü ve TÜBA Başkanı Prof. Ahmet Cevat Acar da yer aldı. Ödül töreninde hitap eden Erdoğan, günümüzde ülkelerin ve toplumların güvenlik anlayışlarının köklü bir değişime uğradığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskiden sadece sınırların ve çıkarların korunması olarak algılanan güvenlik kavramı, artık ekonomik, sosyal, kültürel tüm varlıklara yönelik tehditleri de içerek şekilde genişledi. Askeri, adli, polisiye tedbirler; güvenlik yaklaşımının görünürdeki yüzleridir. Bu konularda başarılı olmak elbette önemlidir; ama bunun yanında güvenlik döngüsünün tamamlanabilmesi için bilimden sanata, eğitimden spora, yatırımlardan medyaya kadar geniş bir alanda mücadele edilmesi gerekiyor. Bu mücadelede başarılı olabilmek için her alanda var olmak, öncü olmak durumundayız. Zira bize yakışan da budur" diye konuştu.

"REDDİYE BİZDE ASLA YOKTUR"

Kendi teknolojisini ve bilimini üretemeyen bir ülkenin, kendi kültüründe ve değerinde de belirleyici olamayacağını belirten Erdoğan, "Her medeniyet kendi teknolojisini, her teknoloji kendi kültürünü ve değerini üretir. Eğer siz kendi teknolojinizi, kendi biliminizi üretemiyorsanız onun kültüründe ve değerinde de belirleyici olamazsınız. Bizim kültürümüzde ve medeniyetimizde dünyada iyi olan, güzel olan, faydalı olan ne varsa onu almak, onu kullanmak ve geliştirmek vardır. Reddiye bizde asla yoktur. Biz, geçtiğimiz 14 yılda bilime, bilim insanlarına, bilimsel çalışmalara verdiğimiz önemle bu konuda çok önemli mesafe kat ettik" dedi.

"FETÖ DENİLEN ŞER ŞEBEKESİ EN ÇOK BU TÜR EKSİKLERDEN FAYDALANDI"

İrfan ve hikmetten yoksun bir ilmin eksik olacağını vurgulayan Erdoğan, FETÖ'den örnek vererek, şöyle konuştu: "Bilim, sadece somut çıktıları itibariyle değil; zihinlerde yol açtığı değişim ve dönüşümle de milletler için önemlidir. Tarihimizdeki çalkantılara ve istikrarsızlıklara baktığımızda hepsinin de arkasında cehaletin, ilmi geriliğin, kültürel yozlaşmanın bulunduğunu görüyoruz. FETÖ denilen şer şebekesi, milletimizin eğitim ve yardımlaşma konusundaki hassasiyetlerini istismar ederken, en çok bu tür eksiklerden faydalanmıştır. Bu örgütün içindeki akademisyenler, yargı mensupları, polisler, öğretmenler, iş adamları iyi eğitim almış, fiyakalı okullardan mezun olmuş olabilirler. Ama bu durum hakikatler karşısındaki körlüklerini, cehaletlerini, kalplerini ve zihinlerini bir şarlatana kiralamış oldukları gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Bunun için hep ilimle birlikte ecdadımız irfanı, ilmin yanına koymuştur. İrfan ile hikmet olmazsa o ilmin hiçbir anlamı yok"

"HER BİRİ SADECE SAHİPLERİNİN EMRETTİĞİNİ YAPAN BİRER MANKURTA DÖNÜŞMÜŞTÜR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Pek çok sapkın yapı gibi FETÖ'cüler de burada yollarını kaybetmiştir. Ne olduklarını, kim olduklarını unutarak, her biri sadece sahiplerinin emrettiğini yapan birer mankurta dönüşmüştür. 15 Temmuz'da bu örgüt mensuplarının yaptıkları ihanetin büyüklüğünü ancak bir asır önceki işgal günleriyle mukayese edebiliriz. FETÖ'nün TBMM'yi bombalamasıyla Osmanlı Meclis-i Mebusan'ın kapatılması aynı şeydir. Aynı amaca yöneliktir. Orada bir fark yok. Her ikisi de milli iradenin tecelligahı olan bu kurumları işlemez hale getirerek, ülkenin işgaline zemin hazırlama amacı gütmektedir"

"PENSİLVANYA'YA İKİ ÖNEMLİ İTİKADİ BAŞLIĞI TESLİM EDERSENİZ..."

Cehaletin havuzuna düşmenin çok büyük tehlike getireceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, ilah olarak Allah'tan başka bir güç asla tanımayız, tanıyamayız. Bu bizim inancımızın en önemli başlıklarından biridir. Bir diğeri de kulluktur. Allah'tan başka hiçbir güce biz kul olmadık, kul olamayız. Fakat kalkıp da siz Pensilvanya'ya bu iki önemli itikadi başlığı teslim ederseniz işte orada her şey kaydı, demektir. Bunun adı cehalettir. Bu cehaletin havuzuna düşmek, çok büyük tehlike getiriyor. Bu kör teslimiyetin ne inancımızda ne kültürümüzde ne de bilimde yeri vardır" diye konuştu.

TÜBA 2016 AKADEMİ ÖDÜLLERİ'Nİ KAZANANLAR

Her yıl uluslararası düzeyde ve üç alanda verilen TÜBA Akademi Ödülleri'ni bu yıl; Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin, Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde Washington Üniversitesi (ABD) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mary-Claire King, Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde ise California Berkeley Üniversitesi (ABD) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Omar M. Yaghi kazandı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fetö'nün TBMM'yi Bombalamasıyla Osmanlı Meclis-i Mebusan'ının Kapatılması... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak
    09:51 Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak

    Türkiye, ABD liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds Europe/Eurasia'ya 16 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak. İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcı bir araya gelecek ve uluslararası ticaretin rüzgarı esecek. Etkinlik, şirketlere büyüme ve görünürlük elde etme fırsatı sunarken, ABD'li firmalar da Türkiye pazarına girmek için yeni bağlantılar kurabilecek.

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı
    09:47 Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlılarla iftar yaptı. Ekici, yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini vurgulayarak gereken saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

  • Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'
    09:46 Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'

    Beyoğlu'nda yaşanan cinayetin şüphelisi, olayın ardından verdiği ifadede, oğlunun kendisini aşağıladığını ve amacının oğlunu öldürmek olduğunu ancak bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Şüphelinin geçmişte soyadını da değiştirdiği ortaya çıktı.

  • Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu
    09:46 Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu

    Erzincan'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Koyun ve kuzuların buluşma anları drone ile kaydedildi. Koyun besleyen üreticiler, kuzulama döneminde koyunları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle buluşturuyor. Kuzulayan koyunlar bir süre yavrularıyla aynı mekanda bırakılıyor ve daha sonra ayrı yere konulan kuzular, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle bir araya geliyor. Bu duygusal ve renkli anlar drone ile saniye saniye kaydedildi.

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı
    09:44 Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı

    Beyoğlu'nda kurulan bir semt pazarında tezgahta duran 66 yaşındaki adamı silahla ateş açarak öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı. Saldırgan, oğlunu öldürmek amacıyla tezgah açtıkları yere geldiğini ancak oğlunu bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Ayrıca saldırganın geçmişte soyadını da değiştirdiği belirlendi.

  • Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu
    09:44 Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 yaşındaki işitme engelli Ali Develi, askerlik yapma hayallerini gerçekleştirmek için bir günlük temsili askerlik yaptı. İlçe jandarma komutanlığı tarafından eğitim verilen ve nöbet tutan özel bireylere terhis belgesi verildi. Aileler, bu mutlu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:41 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,31 liradan, euro ise 34,91 liradan satılmıştı.


Advertisement