Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 Öncesi Hazırlıkları Yerinde İnceleyecek - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 Öncesi Hazırlıkları Yerinde İnceleyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 Öncesi Hazırlıkları Yerinde İnceleyecek

Antalya Valisi Muammer Türker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G20 hazırlıklarını yerinde görmek için Antalya’ya geleceğini söyledi.

21.10.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Muammer Türker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 hazırlıklarını yerinde görmek için Antalya'ya geleceğini söyledi.

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Kahvaltılı Toplantısı'nın konuğu oldu. Vali Türker, toplantıda özellikle G20 Toplantıları ve EXPO2016 ile ilgili konulara açıklık getirdi. Türker, her iki organizasyonda hiçbir sıkıntı olmadığını, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, önümüzdeki günlerde G20 çalışmalarını görmek ve incelemek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya geleceğini söyledi. Antalya'nın bugünü ve geleceği hakkında bilgiler veren Vali Muammer Türker, "Antalya çok dinamik, çok hareketli bir şehir. Bu durum Antalya'ya kazandırıyor" dedi.

Antalya'yı ciddi bir dünya markası olarak nitelendiren Vali Türker, "Hem imaj noktasında hem ekonomik geri dönüş noktasında Antalya etkinlikleriyle insanları cezbetmeye devam ediyor. Antalya her açıdan çok cazip bir yer" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GELİYOR

Kasım ayında yapılacak G20 Toplantıları hakkında bilgiler veren Antalya Valisi Muammer Türker, önümüzdeki günlerde G20 çalışmalarını görmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya geleceğini belirterek, şunları söyledi:

"Zaman zaman sosyal medyada söz konusu etkinliklerle ilgili olumsuz yorumlar okuyor, duyuyor ve görüyoruz. Eleştirileri dikkate alıyoruz. Fakat tamamen muhalif yorumlar konusunda hafiften çuvaldızı kendimize batırmalıyız. Basında, sosyal medyada G20 toplantısı yapılmayacak şeklinde tezviratlar yapılıyor. Türkiye'de G20 yapılmazsa bundan kim kaybedecek? Hepimiz aynı gemideyiz. G20'de en ufak sıkıntı yok. G20 toplantıları yapılacak."

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek'te yapılacak G20 Toplantıları için 46 otelin 30'unun etrafının bir anlamda çevrileceğini belirten Vali Türker, bu otellerde liderlerin kalacağını diğer otellerde G20 açılım gruplarının (İş,Emek,Gençlik,Kadınlar,Düşünce,Sivil Toplum, Diploması ve İşbirliği) toplantılarının olacağını kaydetti.

G20 Toplantıları için Antalya'nın çok ciddi yatırımlar aldığını ve bu yatırımlarla ilgili en ufak ödenek sıkıntısı yaşamadıklarını anlatan Antalya Valisi Muammer Türker, "Antalya bu organizasyondan ve yatırımlardan çok ciddi kazanç sağlıyor" diye konuştu.

EXPO 2016'DA GECİKME YOK

EXPO 2016'yla ilgili basında yer alan konulara da açıklık getiren Vali Muammer Türker, şöyle devam etti:

"EXPO 2016 Hazırlıkları tam gaz sürüyor. İlk başta çok hızlı hareket edemedik. Fakat sonra hızımızı artırdık. Aralık sonu itibariyle tüm yatırımlar bitiyor. Sadece kule bazı değişiklikler nedeniyle 2016 Şubat ayı sonunda tamamlanacak. EXPO2016'yla ilgili hiçbir gecikme yoktur. Organizasyona 40 Ülke katılıyor. Ülkelerin ilgisinin gayet iyi olduğunu görüyoruz. Antalya kazanacak;Türkiye kazanacak."

Kamu yönetimi olarak halkla daha paylaşımcı, halka karşı daha şeffaf ve halkın yönetimde daha katılımcı olması gerektiği öz eleştirisinde bulunan Vali Türker, "Çocukluktan itibaren İnsanları uzun vadede farklı perspektifler ortaya koyacak, düşüncelerini ifade edecek şekilde eğitimle değiştirmeli ve dönüştürmeliyiz" diye konuştu.

İHTİSAS OSB'LERİ İHTİYACI

Antalya iş dünyasının çok aktif ve hareketli olduğunu dile getiren Antalya Valisi Muammer Türker, tarım ve turizmle anılan Antalya'nın tipik bir sanayi şehri olmadığını belirterek, var olan sanayinin ihtisas organize sanayi bölgeleriyle (OSB) geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini bildirdi.

Vali Türker, ANSİAD üyesi bir iş adamının "Müze büyütülecek mi?" sorusunu, "Müzenin büyütülmesi gündemde. Henüz projelendirme aşamasına gelmedik. Fakat Antalya Arkeoloji Müzesi'nde yer alan Etnoğrafik Eserler Kaleiçi'nde inşaatı tamamlanan tarihi konaklara taşınacak. Buralar Etnoğrafya Müzesi olacak. Böylece Antalya müzesi tamamen Arkeoloji Müzesi olacak" şeklinde yanıtladı.

Yine bir ANSİAD üyesinin "Işıklar'da yer alan Öğretmenevi ne zaman bitecek" sorusuna ise, "Tarihi konak olduğu için yapımı uzun sürdü. Çok yakın tarihte bitiyor" cevabını verdi.

"ANTALYA DÜNYA MİRASI LİSTESİNE ALINMALI"

ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu ise 25.yılını kutlayan ANSİAD'ın bu şehre neler katabiliriz diye kendi içinde beyin fırtınası yaptığını ve 3 önemli konuya odaklandığını belirterek, "Binlerce yıllık tarihi olan Antalya'nın dünya mirası listesine alınması bize ayrı değer katacaktır. Bu projeyi katkı ve himayelerinize alabilirseniz şehrin marka değerini çok daha fazla güçlendirecektir. Bir diğer konu Arboretum orman koleksiyonu oluşturulması. Projenin turizme entegre edilmesi artı ekonomik girdiler sağlayacaktır. Yine ANSİAD'ın kurmuş olduğu Burdur Isparta ve Antalya'yı kapsayan Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu'nun ( BAKSİFED) bağlı bulunduğu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile yaptığımız yerel dinamikler çalışmasının lansmanını önümüzdeki Aralık ayı içinde yapacağız. Şehrin ekonomisi, sosyo kültürel yapısı üzerine bir analiz olacak. Bu çalışmayı da 25.yıl etkinlikleri çerçevesinde kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 Öncesi Hazırlıkları Yerinde İnceleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement