Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! Depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları sıfırlandı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! Depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları sıfırlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile evi ağır ve orta hasarlı depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları sıfırlandı. Silinen fatura borçlarına yönelik dava ve icra takiplerinin de kaldırıldığı belirtildi.

21.03.2023 16:14  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile konutu veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen depremzedelerin 6 Şubat'a kadar olan elektrik ve doğalgaz borçları silindi.

DAVA VE ŞCRA TAKİPLERİ DE KALDIRILDI

Depremzedelerin 6 Şubat'a kadar olan fatura borçlarının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan karşılanmasına karar verildi. Depremzedelerin yine 6 Şubat'a kadar olan elektrik ve doğalgaz borçlarından kaynaklı dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

YENİ FATURALARIN ÖDEMELERİ ERTELENDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın tamamıyla Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde elektrik ve doğalgaz abonelerinin 6 Şubat'tan sonraki faturalarının ödemesi, 31 Mayıs'a kadar ertelendi. Bu faturalar Haziran ayından itibaren gecikme zammı olmaksızın 6 ayda eşit taksitlerle ödenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! Depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları sıfırlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! Depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları sıfırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Baris Cihan: diyarbakırda evimizi depremzede akrabalara açtık 20 gün dogal gaz yaktık 40. gün fatura geldi 3.500 tl adaletmi bu allah aşkına ne yaktıkta bu kadar fazla geldi sizleri biz gönderceğiz YAKINDIR O GÜN 53 34 Yanıtla Mehmet Yavuz: GÖNDERİRSİN. ZATEN KAÇACAKÇILIKTAN KAZANIYORSUNUZ. ÇOĞUNUZ ELEKTRİK FATURASI ÖDEMİYOR ONLARIDA BİZ ÖDÜYORUZ ASLAN PARÇASI 20 24
  • arif taş: allah devletimizi başımızdan eksik etmesin inşallah 28 23 Yanıtla
  • arif taş: allah razi olsun devletimizden. 24 16 Yanıtla
  • Mehmet Yavuz: ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN. 28 9 Yanıtla

Advertisement